Suriye yönetiminden YPG'ye soğuk duş

Suriye yönetiminden YPG'ye soğuk duş
Güncelleme:

Barış Pınarı Harekatı öncesi Suriye hükümeti ile terör örgütü YPG'nin ittifak yapabileceği iddiası gündeme gelmişti. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, terör örgütü YPG için ''Kendi ülkelerine ihanet edenlerin kullanılıp bir kenera atılacağını söylemiştik'' açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütlerine karşı başlatttığı Barış Pınarı Harekatı tüm dünyada ses getirmeye devam ediyor.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdad, bugünkü basın toplantısında, Kürt güçleriyle diyaloğu başlatma olasılığıyla ilgili soruya, "Bu silahlı gruplar ülkelerine ihanet etti ve bu ülkeye karşı suç işledi" yanıtını verdi.

Mikdad, devamında şunları söyledi;

“Biz başından itibaren kendi ülkelerine ihanet edip başka ülkelerin planlarıyla hareket edenlerin kullanım tarihi bittikten sonra rafa kaldırılacağını söylemiştik. Tarih kendini uzuca satanları bir kenara atıyor” 

"YOLUNDAN SAPMIŞ ÇOCUKLAR"

Daha önce Suriye Dışişleri Bakanlığı, ülkenin kuzeyindeki Kürt oluşumlar için 'yolundan sapmış çocuklar' nitelendirmesinde bulunarak 'rasyonel düşünmeye dönmeleri ve doğru yola girmeleri' durumunda onları kabul etmeye hazır olduklarını açıklamıştı.

Seçiniz...

Etiketler Suriye ypg