Suriye'de umutlar tükendi !

Suriye'de umutlar tükendi !
Güncelleme:

Suriye'de dün gece yardım konvoyunun vurulmasının ardından BM tüm yardımları askıya aldı.

Yüzbinlerce kişinin insani yardıma muhtaç olduğu Suriye'de, silahların yeniden patlamasıyla tüm umutlar tükendi.

Birleşmiş Milletler, Halep'teki yardım konvoyunun dün gece Rus ve Suriye savaş uçaklarının hava saldırısına uğramasıyla bugün tüm faaliyetlerini durdurduğunu ilan etti. Aralarında şoförlerin de bulunduuğu 12 yardım görevlisinin öldüğü saldırıda konvoy 31 araçtan oluşuyordu.

BM'nin İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, "Bu çirkin saldırı kasıtlı ise savaş suçudur" dedi. Stephen O'Brien, saldırıyla ilgili olarak tarafsız ve bağımsız bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

--7674917.jpeg

Washington ise, konvoyun vurulmasının ateşkesin korkunç bir şekilde ihlali olduğunu duyurdu.

Rusya saldırının araştırılacağını belirtirken, Şam rejiminden şimdiye kadar henüz bir açıklama gelmiş değil.

Reuters haber ajansı, Halep yakınlarındaki Urm Kübra köyünde saldırıya uğrayan yardım konvoyunun fotoğraflarını tüm dünyaya geçti. Fotoğraflarda yardım taşıyan TIR'ların tamamen yandığı ve enkaza döndüğü görülüyor.

Urm Kübra'da acil yardıma muhtaç 78 bin kişiye malzeme taşıyan konvoy dışında, saldırıda Suriye Kızılayı'na ait bir depo ile bir klinik de isabet aldı.

Uluslararası örgüt, 12 Eylül'de başlayıp bir hafta süren ateşkes boyunca savaşan tarafların anlaşamaması üzerine Halep'e yardım gönderememiş, TIR'lar Türkiye sınırında beklemek zorunda kalmıştı.

BM'den yapılan açıklamada, süreç derin bir hayal kırıklığı olarak tanımlanmıştı.