Suriye'den küstah tehdit !

Suriye'den küstah tehdit !
Güncelleme:

Suriye rejimi, hava sahasını ihlal eden Türk savaş uçaklarını düşüreceklerini söyleyerek tehdit etti.

Suriye rejimi, hava sahasına giren herhangi bir Türk savaş uçağıyla ‘başa çıkılacağını’ ve jetlerin düşürüleceğini açıkladı.

Türkiye’nin Suriye’de sürdürdüğü Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında dün gece ülkenin kuzeyine hava operasyonu düzenlemesinin ardından Esad rejiminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Suriye hava sahasını bir kez daha ihlal etmeye çalışacak Türk savaş uçaklarının icabına bakılacak ve tüm imkanlar kullanılarak düşürülecektir.”

160-200 YPG'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye rejiminden yapılan bu açıklama, PYD/YPG ve DEAŞ'in TSK öncülüğünde El Bab'a doğru ilerleyen ÖSO'ya karşı akşam saatlerinde düzenlenen eş zamanlı saldırılarla aynı dakikalara denk gelmesi dikkat çekti. Öte yandan DEAŞ, Ahtarin'in doğusunda ÖSO'ya saldırdı. PKK/YPG dünden bu yana ÖSO'ya saldırılar düzenlemişti. TSK tarafından düzenlenen hava saldırılarıyla geriletilen PKK/YPG'nin ağır kayıp verdiği açıklandı. TSK’dan yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde, YPG'nin yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atıldığı ve harekat sonucunda 160-200 YPG'linin öldürüldüğü belirtilmişti.