Esad'ın askeri havaalanına füze saldırısı ! Kimin vurduğu belli oldu

Esad'ın askeri havaalanına füze saldırısı ! Kimin vurduğu belli oldu
Güncelleme:

Suriye'de Tayfur askeri havaalanına düzenlenen füze saldırısının arkasından İsrail çıktı.

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülkenin merkezindeki Tayfur askeri havaalanına füze saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu. SANA "Tayfur havaalanını birden fazla füze vurdu" ifadelerini kullandı. Saldırıda İranlı güçlerin de aralarında bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetti. Suriye Devlet Televizyonu saldırının Amerika tarafından düzenlenmiş olabileceğini iddia etti. Pentagon'dan "Yapmadık" açıklaması geldi. Son olarak açıklama yapan Rusya, Suriye'yi İsrail'in vurduğunu söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı, 2 İsrail savaş uçağı vurdu. Lübnan hava sahasından toplam 8 füze atıldığını ve 5'inin önlendiğini açıkladı.

FÜZE SALDIRISINDA 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Reuters Haber Ajansı, Suriye'nin Humus şehrinde rejime ait Tiyas askeri hava üssüne füze saldırısı gerçekleştiğini duyurmuştu. Saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti.

Ajansın Suriye Devlet Televizyonu'na dayandırdığı haberinde havaüssü yakınlarında şiddetli patlama sesleri duyulduğu, havaüssünün bir çok füze tarafından hedef alındığı belirtilmişti.

LÜBNAN BASINI: İSRAİL SALDIRGANLIĞI

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Al Manar kanalı, olayın 'İsrail saldırganlığı' olduğunu iddia etti.

Haaretz gazetesinin aktardığına göre, İsrail Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili söz konusu iddia hakkında konuşmayı reddetti. 

TRUMP: ESAD BÜYÜK BEDEL ÖDEYECEK

Öte yandan Donald Trump, Suriye'de yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kimyasal saldırı sonrasında sert açıklamalarda bulunmuştu. Trump açıklamasında, Esad'ın ödeyeceği bedelin büyük olacağını belirtmişti.

Ancak Amerikalı yetkililer saldırıyı Washington'ın gerçekleştirmediğini söylüyor.

ABD VE PENTAGON İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü, "Şu an, Savunma Bakanlığı Suriye'de hava saldırıları gerçekleştirmiyor" dedi.

"Ancak durumu yakından izlemeye devam ediyoruz ve Suriye ile başka yerlerde kimyasal silah kullananlardan hesap sorulması için diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Reuters'a konuşan Amerikalı bir üst düzey yetkili de, ABD'nin Suriye hükümetine ait askeri üsse herhangi bir saldırı gerçekleştirmediğini söyledi.

Ruslar ABD'ye karşı kırmızı alarma geçti !Ruslar ABD'ye karşı kırmızı alarma geçti !

Esad rejiminden kimyasal katliam ! Dünya ayağa kalktıEsad rejiminden kimyasal katliam ! Dünya ayağa kalktı

9 ülkeden acil Suriye çağrısı9 ülkeden acil Suriye çağrısı

Seçiniz...