Tankımız Rus silahıyla vurulmuş

Tankımız Rus silahıyla vurulmuş
Güncelleme:

Fırat Kalkanı operasyonunda YPG'nin hedef aldığı tankın sürücüsü Uzman Çavuş Ercan Çelik'in rus yapımı tanksavarla şehit edildiği ortaya çıktı.

Suriye'de devam eden 'Fırat Kalkanı' harekâtının 4. gününde İncirlik'ten kalkan 2 Türk savaş uçağı, Cerablus çevresinde terör örgütü IŞİD'e ait hedeflerin yanı sıra PYD/YPG'ye ait bir cephaneliği de vurdu. Akşam saatlerinde Cerablus'un 5-6 kilometre güneyinde YPG tanksavarlarla TSK'nın iki tankını hedef aldı. Saldırılarda 28 yaşındaki Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit oldu, üç asker yaralandı.
 
RUS YAPIMI SİLAHLA VURDULAR
 
YPG dün akşam, Cerablus'un 5-6 kilometre güneyinde konuşlu bir Türk tankını, Rus yapımı Kornet tanksavarla vurdu. Bu tank hafif hasar aldı, bir tank personeli de yaralandı. Hafif hasarlı tank operasyon görevini sürdürmeye devam etti.
 
YPG saat 21.00'de aynı bölgede bir tankı daha yine aynı tip tanksavarla vurdu. Vurulan ikinci tankta Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit olurken, iki asker yaralandı. Yaralı askerler tedavi için Gaziantep'e getirildi. Belirlenen YPG noktaları sınırdaki obüslerle misliyle vuruldu.