Terör örgütünün hain Suriye planı ortaya çıktı !

Terör örgütünün hain Suriye planı ortaya çıktı !
Güncelleme:

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Suriye'de hain planı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD/YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik GÜçleri'nin Suriye'de bir yönetim kurma amacında olduğu ortaya çıktı.

 Reuters’ın haberinde omurgasını terör örgütü PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), Suriye’de ele geçirdikleri topraklarda bütünlüğü olan bir yönetim kurmayı hedefledikleri ortaya çıktı. Eğer başarılı olursa terör örgütü kuzey ve doğu Suriye’de bir yönetim halini alacak. ABD’nin desteklediği ve IŞİD’e karşı oluşturulan fakat terör örgütü unsurlarının yer aldığı oluşumun Suriye topraklarının dörtte birini yönetmesinin gündemde olduğu ifade edildi.

Reuters’a açıklama yapan yetkililerden İlham Ahmed, “Bu, değişik bölgeler arasında eşgüdüm kurmak için bir yönetim çünkü bütün bölgelerdeki ihtiyaçlar ve hizmetler arasında boşluklar var” derken girişimle ilgili değerlendirmelerin henüz başlangıç aşamasında olduğunu dile getirdi.

Terör örgütünün yönetmen istediği bölge içerisinde IŞİD’in bir dönem üssü olan Rakka ve Irak sınırındaki Deyr el Zor vilayeti de dahil olmak üzere birçok yerleşim birimi yer alıyor.

Sözcü

Etiketler Suriye PKK ypg pyd