TSK'dan operasyon açıklaması: 24 terörist ölü

TSK'dan operasyon açıklaması: 24 terörist ölü
Güncelleme:

Koalisyon güçlerinin düzenlediği operasyonda 24 teröristin öldürüldüğü açıklandı.

Koalisyon güçlerince Shudud ve Numan  bölgelerindeki terör örgütü DEAŞ hedeflerine gerçekleştirilen hava harekatlarında  24 terörist etkisiz hale getirildi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında koalisyon güçlerince  Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü DEAŞ hedeflerine gerçekleştirilen hava  harekatlarında 24 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, başta DEAŞ  olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut  güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin  kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 75. gününe  girdi.

Harekat kapsamında dün, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet  grubu, Aktarin'in güneydoğusundaki Shudud bölgesinde kontrolü sağladı. Gün  içindeki çatışmalarda bir muhalif şehit oldu, 8 muhalif yaralandı.

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik 30 hedef ateş altına alındı. Koalisyon  güçlerince Shudud ve Numan bölgelerine düzenlenen 7 hava harekatında 24 terörist  etkisiz hale getirildi, 2 havan ve savunma mevzisi ile bir bina imha edildi.

Terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde 25 el yapımı patlayıcı  imha edildi. Böylece harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen el  yapımı patlayıcı sayısı bin 443 oldu.

Muhalif unsurlar, 24 Ağustos'tan bu yana toplam bin 370 kilometrekare  alanda kontrolü sağladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye sınır hattında insansız hava  araçlarıyla keşif ve gözetleme faaliyetleri kesintisiz sürdürüldü.

AA