Türkiye sınırında bombalı saldırı: 29 ölü

Türkiye sınırında bombalı saldırı: 29 ölü
Güncelleme:

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Atme çadır kentinde, Özgür Suriye Ordusu'nun nöbet değişimi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda en az 29 kişi hayatını kaybetti.

Suriye'nin Türkiye sınırında ÖSO'yu hedef alan bombalı saldırıda en az 29 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Türkiye sınırına yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olan ve Hatay ilinin Reyhanlı ilçesinin karşısına denk düşen Atme çadır kentinde, sivillerin güvenliğini sağlayan Özgür SuriyeOrdusu (ÖSO) güçlerinin nöbet değişimi sırasında, bombalı saldırı meydana geldi.

AA muhabirinin çadır kentten telefonla bilgi aldığı görgü tanıkları, saldırıyı yerleşke içerisinde ÖSO'nun nöbet noktasına sokulan bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombaları patlatarak gerçekleştirdiğini anlattı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, can kaybını 29 olarak duyurdu. Saldırıda en az 20 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Hayatını kaybedenlerin ve yaralananların büyük bölümünün ÖSO mensupları olduğu belirtildi.

DEAŞ ÜSTLENDİ

Anadolu Ajansı, saldırıyı, sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiğini duyurdu.

AFP'nin haberine göre, DEAŞ'ın yayın organı Amaq ise saldırının, bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini bildirdi.

Yaralılar Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde tedavi ediliyor.

“İNSANLIK DIŞI SUÇ”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Atme çadır kentine yapılan bombalı saldırıyı 'insanlık dışı bir suç' olarak değerlendirdi.

İHA’nın haberine göre, Ordu-Giresun Havaalanı’nda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kurtulmuş, “Olayın detayını henüz bilmiyoruz. Patlama olduğuna ilişkin bilgiler var. Ümit ederim büyük bir zayiat olmamıştır. Maalesef Suriye ve Irak’taki siyasi karışıklıkların, orada devam eden iç karışıklıkların vekalet savaşlarının bütün her yere büyük zararı oluyor. Türkiye’ye de büyük zararı olduğunu görüyoruz. Mülteci kampına yapılan saldırı bir insanlık suçudur. Oradaki insanlar zaten evlerinden barklarından normal hayatlarından uzaklaştırılmış olan insanlardır. Geleceği çalınmış olan insanlardır. Bunu yapanlar insanlık dışı bir suç işlemişlerdir. Dünyanın her yerinde mülteci kampları korunası yerler olmaktadır. Olayın detayları ortaya çıktıkça Türkiye olarak gerekli tepkimizi ortaya koyacağız” dedi.