''Türkiye yanlışlıkla ABD özel kuvvetlerini vurdu''

''Türkiye yanlışlıkla ABD özel kuvvetlerini vurdu''
Güncelleme:

Suriye'de terör örgütünün saflarında bulunan Amerika Birleşik Devletleri Özel Kuvvetleri'nin Türk bombardımanına yakalandığı iddia edildi. ABD'li bir yetkili ise ABD Karakolu yakınlarında patlama olduğunu iddia etti.

SDG saflarında konuşlanan ABD Özel Kuvvetleri’nin, Türk bombardımanına yakalandığı iddia edildi.

Newsweek’te yer alan özel habere göre, hem Iraklı Kürt istihbarat yetkilisi hem de üst düzey Pentagon yetkilisinin aktardığı bilgiye göre, Kobani kentindeki Mashtenour tepesinde faaliyet gösteren ABD Özel Kuvvetleri’nin, Barış Pınarı Operasyonu kapsamında, Türk kuvvetlerinin topçu ateşine yakalandı.

Üst düzey Pentagon yetkilisi, Türk kuvvetlerinin ABD’nin “şebekeye bağlı” konumlarının farkında olması gerektiğini söyledi.

Yetkili, mevcut personel sayısını tam olarak belirleyemedi ancak 15 ila 100 asker arasında bir yerde “şirket seviyesinin altında küçük sayılar” olduğunu belirtti.

Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili, bölgedeki ABD karakolu yakınlarında bir patlama meydana geldiği bilgisini verdi. Pentagon'dan iddiaya ilişkin henüz bir doğrulama gelmedi.

ABD KARAKOLU YAKINLARINDA PATLAMA OLDU

CNN'in Pentagon muhabiri ise, top mermisinin ABD özel kuvvetleri üssüne yakın bir noktaya düştüğünü söyleyerek, henüz yaralı bilgisinin gelmediğini belirtti.

Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili, bölgedeki ABD karakolu yakınlarında bir patlama meydana geldiği bilgisini verdi. Pentagon'dan iddiaya ilişkin henüz bir doğrulama gelmedi.

MSB'DEN İLK AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan SDG saflarında konuşlanan ABD Özel Kuvvetleri’nin vurulduğuna ilişkin iddiayla ilgili açıklama yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

ABD gözlem noktasının yaklaşık 1000 metre güney batısındaki tepelerden Suruç’un güneyindeki sınır karakollarımıza Doçka ve havan tacizleri yapılmıştır.

Meşru müdafaa kapsamında karşılık verilerek atışların yapıldığı terör mevzileri ateş altına alınmıştır. ABD’nin gözlem noktasına ise herhangi bir atış söz konusu değildir.

Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.

ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve Koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kobane yakınındaki ABD birliklerinin 11 Ekim günü yerel saatle 21.00 civarında Türk mevzilerinden topçu ateşine maruz kaldığını bildirdi. Yapılan resmi açıklamada, "Patlama, Türklerin ABD kuvvetlerinin hazır bulunduğunu bildiği bir bölgede meydana geldi" denildi.

Pentagon'dan yapılan resmi açıklamada, Kobane yakınındaki Miştenur tepesinde konuşlu olan ABD birliklerinin topçu ateşine maruz kaldığı belirtildi.

Açıklamada, "Kobane çevresindeki ABD birlikleri, 11 Ekim günü yerel saatle 21.00 sularında Türk konumlarından topçu ateşine maruz kaldı. Patlama, Türklerin ABD kuvvetlerinin hazır bulunduğunu bildiği bir bölgede meydana geldi" ifadeleri yer aldı.

"Hiçbir ABD askeri yara almadı. ABD kuvvetleri Kobane'den çekilmedi. Birleşik Devletler, Türk ordusunun Suriye'ye girmesine karşı çıkıyor" denilen açıklamada, "Ve ABD özellikle, güvenlik mekanizması bölgesi dışında kalan ve Türklerin ABD kuvvetlerinin bulunduğunu bildiği bölgelerdeki operasyonlarına karşı çıkıyor" diye kaydedildi.

Yapılan açıklamada, "ABD, Türkiye'nin acil savunma eylemi ile sonuçlanabilecek eylemlerden kaçınmasını talep etmektedir" denildi.

 
 


 

Seçiniz...