Özel eğitim kurumları için yeni genelge!

Özel eğitim kurumları için yeni genelge!
Güncelleme:

Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında bir yüz yüze, bir uzaktan eğitimi kararı alınan anaokulları için yeni bir karar daha çıktı. Son olarak uzaktan eğitime geçmeleri gereken anaokullarında bazı özel kuruluşlar yüz yüze eğitime devam edince İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında anaokulu, anasınıfı ve uygulama sınıflarında eğitim faaliyetlerine ara verilmişti. Ancak alınan anaokulu kararlarından özel okulların muaf tutulması durumu kafa karışıklığına neden olmuştu. Bazı özel eğitim kurumlarının faaliyetlerine devam etmesi üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık konuyla ilgili 81 il valiliğine yazı gönderdi.

Yazıda, 30 Kasım'da yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesinde resmi anaokulu, anasınıfı ve uygulama sınıflarında eğitime ara verileceği ifadesinin yer aldığı vurgulandı.

 Bu durumun kafa karışıklığına neden olduğu belirtilirken, söz konusu tedbirlerin özel eğitim kurumlarına bağlı anaokulu, anasınıfı ve uygulama sınıflarını da kapsadığının altı çizildi. Valililiklerden bu kapsamda denetimler yapmaları istendi.