Paris katliamını 72 saat önce duyurdular

Paris katliamını 72 saat önce duyurdular
Güncelleme:

Sosyal medyada IŞİD bağlantılı hesapların Paris'teki saldırıları önceden duyurduğu iddia ediliyor.

Sosyal medyada IŞİD bağlantılı 4 hesabın, 129 kişinin ölümüne yol açan Paris saldırılarını 72 saat öncesinden ‘haber verdiği’ öne sürüldü.
 
ABD merkezli Fox News kanalı, söz konusu hesaplardan ‘Allah yardımcınız olsun’ gibi mesajlar ile silahların görüntüleri ve Eyfel Kulesi’nin fotoğraflarının paylaşıldığını aktardı.
 
Cumhurbaşkanı François Hollande saldırıları IŞİD’in gerçekleştirdiğini söylemiş, örgüt de bir video yayınlayarak olayı üstlenmişti.
 
SALDIRI SURİYE'DE PLANLANDI
 
Fransa Başbakanı Manuel Valls Paris saldırılarının Suriye'den planlandığını ve organize edildiğini söyledi.
 
Valls, yetkililerin Fransa ve diğer Avrupa ülkelerine yönelik yeni 'terör' saldırılarının planlanmakta olduğuna inandıklarını da belirtti. Valls ayrıca Pazartesi sabahı Fransa çapında şüpheli Radikal İslamcılara yönelik baskınlar gerçekleştirildiğini de teyit etti. Valls Fransa'nın tek bir 'terörist' gruptan ziyade 'bir terörist ordusuyla' uğraştığını söyledi. 
 
"TEHLİKELİ..."
 
Fransız polisi Paris'te 129 kişinin ölümüne yol açan saldırılarla ilgili olarak aranan bir Fransız vatandaşının fotoğrafını yayımladı.  Polis 26 yaşındaki Salah elslam'ı "tehlikeli" diye tanımladı. Abdelslam yanındaki iki kişiyle birlikte Belçika sınırında durdurulmuş daha sonra serbest bırakılmıştı.
 
Polisin Abdelslam'ı durdurduğu sırada şüphelinin kullanılan araçlardan birini kiralayan kişi olduğunun bilip bilmediği net değil.
 
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve saldırıların "Belçika'da yaşayan grup kişi tarafından planlandığını ve bu grubun Fransa'daki suç ortaklarından destek aldığını" söyledi.
 
BİR KİŞİ KAÇTI MI?
 
Soruşturmada ise Paris'in doğusundaki Montreuil'de terk edilmiş bir Otomobil bulunması en az bir şüphelinin kaçtığı şüphelerini arttırdı.
 
Fransız polisi Saleh Abdelslam hakkında bilgi halktan bilgi talep ederken "tehlikeli" olarak tanımlanan Abdelslam'a yaklaşılmaması istendi.
 
Saldırganların kullandığı Seat ve Wolksvagan Polo marka iki otomobil Belçika'da kiralanmıştı. Polo marka araç 89 kişinin öldürüldüğü Bataclan Konser Salonu'nun yakınında bulundu.

fft16_mf6287454.jpeg
 
 Belçikalı savcılarsa saldırganlardan birinin Brüksel'de, birinin Brüksel yakınlarındaki Molenbeek'te yaşadığını açıkladı. Ancak her iki saldırganın da ismi açıklanmadı.
 
Molenbeek'te yedi kişinin gözaltına alındığı ancak hepsinin Paris saldırılarıyla bağlantılı o larak tutulmadığı bildirildi.
 
Gözaltındakiler arasında Salah Abdelslam'ın bir kardeşinin de bulunduğu, Abdelslam'ın bir diğer kardeşinin de ölen yedi saldırgandan biri olduğu sanılıyor.
 
Saldırıda ölen saldırganlardan kimliği net olarak açıklanan sadece 29 yaşındaki Fransız vatandaşı İsmail Omar Mostefai.
 
Mostefai'nin sabıka kaydı bulunduğu ve Fransız istihbaratının olası aşırılık yanlısı listesinde olduğu açıklanmıştı.