Putin-Erdoğan Suriye için ne karar verdi ?

Putin-Erdoğan Suriye için ne karar verdi ?
Güncelleme:

Putin ve Erdoğan'ın Suriye'ye "bakışı" farklı ama "endişesi" ortak..

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet  Başkanı Putin görüşmesinin ardından Rus basınına değerlendirmelerde  bulundu. Peskov: "(Suriye konusunda) görüş alış verişinde bulunuldu. Bu  konuya yaklaşımlarımızdaki farklılıklar devam ediyor. Ancak, şu anda iki tarafın  da Suriye'deki durumun normalleşme çizgisinden uzaklaşarak daha da kötüye gittiği  konusundaki endişeleri paylaştığını söyleyebiliriz" 

 

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinde, Suriye  ve doğalgaz konularının gündeme geldiğini açıkladı. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmesinin  ardından, Rus basınına değerlendirmelerde bulunan Peskov, "(Suriye konusunda)  görüş alış verişinde bulunuldu. Bu konuya yaklaşımlarımızdaki farklılıklar devam  ediyor. Ancak şu anda iki tarafın da Suriye'deki durumun normalleşme çizgisinden  uzaklaşarak daha da kötüye gittiği konusundaki endişeleri paylaştığını  söyleyebiliriz" dedi. 
 
Peskov, iki ülke arasındaki ticaret hacminin azalmasına rağmen,  Rusya'nın Türkiye'nin ikinci ekonomik ortağı olmaya devam ettiğini belirterek,  "Görüşmede doğalgaz konusu değerlendirildi. Gündemimiz oldukça yoğun. 1 Kasım  seçimleri çalışmaları birazcık yavaşlatıyor" diye konuştu. 
 
TÜRK AKIMI'NDA ORTAK ANLAYIŞ VAR
 
Görüşmede Türk akımı doğalgaz boru hattı konusunda bir anlaşmaya  varılıp varılamadığı şeklindeki soruyu yanıtlayan Peskov, "Çalışmalar sürüyor.  Ortak bir anlayış var. Bu oldukça zor ve kapsamlı bir çalışma. Her şey sırasıyla  ilerliyor" ifadesini kullandı. 
 
Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in yıl sonuna kadar  Türkiye-Rusya Üst Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı kapsamında tekrar bir  araya geleceği bilgisini verdi.