Putin'den katliamın istatistikleri !

Putin'den katliamın istatistikleri !

Suriye'de 'DAEŞ'i vuruyoruz' bahanesiyle sivil katliamlarına imza atan Putin, yaptığı katliamların istatistiklerini paylaştı.

Rusya, Suriye'de 'DAEŞ'i vuruyoruz' bahanesiyle hava saldırıları düzenliyor. Saldırılarda çoğunluğu çocuk ve kadın olan siviller yaşamlarını yitiriyor. Putin, Rusya Savunma Bakanlığı ve askeri sanayi endüstrisi yetkilileriyle Soçi şehrinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Rus müdahalesinin başladığı 30 Eylül'den bu yana Suriye'de 10 binden fazla uçuş gerçekleştirilerek, 30 binin üzerinde hedefin vurulduğunu belirtti.

YAPTIĞI KATLİAMLARI ÖVÜNE ÖVÜNE ANLATTI

Rus güçlerinin Suriye'ye havadan ve denizden 115 seyir füzesi fırlattığını belirten Putin, Rusya'dan havalanan uzun menzili bombardıman uçaklarının ise 178 uçuş gerçekleştirdiğini kaydetti.

Putin, Suriye'deki hava saldırılarının, Rus silahlarının verimli ve kaliteli olduğunu açıkça gösterdiğini savundu.

Suriye'deki hava saldırılarını "etkili ve güçlü" olarak nitelendiren Putin, "Ancak en önemli olan Suriye'de siyasi çözümün sağlanabilmesi için gerekli koşulların oluşturulması. Amerikalılar dahil tüm partnerlerimizle birlikte geliştirdiğimiz mekanizmaların Suriye'de pozitif ve köklü değişimlere yol açmasını umut ediyorum" dedi.

Etiketler Rusya IŞİD Suriye putin