QSD'den Erdoğan'a Kobani yanıtı: ''Geçit yok''

QSD'den Erdoğan'a Kobani yanıtı: ''Geçit yok''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kobani'nin kontrolümüz altına girmesi lazım” sözlerine yanıt veren Suriye Demokratik Güçleri (QSD), “5 yıl önce Kobani’nin düşeceğini söylediler. Ancak Kobani düşmedi. Hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz” dedi.

"2 Kasım Dünya Rojava Günü"ne ilişkin Mezopotamya Ajansı'ndan Nazım Daştan'a konuşan QSD'liler, daha önce “Kobani düştü düşecek” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kobani'nin kontrolümüz altına girmesi lazım” sözlerine yanıt verdi. Tel Abyad'ın Kobani topraklarıyla kesişen bölgede yer alan QSD’liler, ilan edilen ateşkeslerin gerçekte bir karşılığının olmadığını söyledi. 
 
‘DİRENİŞ ASLA DURMAYACAK’
 
QSD'li Zîn Jînda, daha önce El Nusra ve IŞİD adıyla kendilerine saldırıldığını, şimdi ise Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yapılan harekatın “Türkiye’nin işgali” olduğunu, Rojava halklarının her zaman katliam ve kırımlardan geçirilmek istendiğini kaydetti. Bu yönelimlere karşı direnişin asla durmadığını söyleyen Jînda, “Cephelerdeki direniş hem halkımız hem de dünya halkları içindir. Bu direniş asla durmayacak. Halkımızın birliğiyle işgal ve soykırıma cevap olabiliriz. İşgale karşı halklarımızla birlikte duracağız” dedi. 
 
‘KOBANİ'Yİ UNUTMADIK'
 
QSD'li Mistefa Kobanê de, “5 yıl önce Kobani’nin düşeceğini söylediler. Ancak Kobani düşmedi. Orada arkadaşlarımızın verdiği direnişle IŞİD'i kırdık. Nasıl IŞİD'i orada kırdıysak bugün de çeteleri kıracağız. Halkımız korkmasın. Onların egitleri, aslanları ve savaşçıları var. ‘Kobani düştü’ ya da ‘Rojava düştü’ gibi söylemlerin bir gerçekliği yok. Biz hiçbir zaman buna geçit vermeyeceğiz. Afrîn’i unutmadık, Kobani’yi unutmadık. Yaşadığımız sürece topraklarımızı savunacağız” diye konuştu.