Rakka ve Musul operasyonunun tarihi belli oldu

Rakka ve Musul operasyonunun tarihi belli oldu
Güncelleme:

ABD Başkanı Obama bir taşla iki kuş vurmak derdinde. Rakka ve Musul operasyonu erkene çekildi. Çünkü dert başka.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile New York'a giden gazeteciler arasındaydı. Kulislere hakim olan Selvi ABD'nin merakla beklenen Rakka ve Musul operasyonu ile ilgili tarih verdi:

HILLARY KAZANSIN DİYE EKİM ORTASI

"Şimdi sizi ABD’den alıp Ortadoğu gerçeklerine götürmek istiyorum. Sert bir dönüş olduğunun farkındayım ama ilginç kulisler var. Özellikle de DAEŞ’e karşı başlatılacak olan Rakka ve Musul operasyonuyla ilgili.

ABD ekim ayında Rakka ve Musul operasyonunu birlikte başlatmak istiyor. ABD neden iki operasyonu birlikte başlatmak istiyor? Kulağıma ABD’deki seçim yarışına ilişkin değerlendirmeler geldi. ABD seçimlerinde Hillary ve Trump’ın durumu başabaş. Obama, DAEŞ’e karşı Rakka ve Musul operasyonunu birlikte başlatarak, Hillary’ye seçim kazandırmak istiyor. Rakka ve Musul operasyonu için konuşulan tarih ise ekim ayının ortası. Yani seçimden hemen önce..."

Selvi, Türkiye'nin bu konudaki tavrını da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzından yazdı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüş yolunda uçakta Rakka operasyonu için ABD’ye askeri bir teklif sunduğumuzu açıkladı. Teklifin özü şu: Türkiye ile ABD hava gücü olacak, ÖSO karadan girecek. Amerikalılar Musul ve Rakka için 25 bin kara gücü hesabını çıkarmış. O yüzden YPG’yi kara gücü olarak kullanmayı düşünüyorlar. Türkiye ise ÖSO’nun sayısının 65 bine ulaştığını belirterek, YPG olmadan ÖSO ile bunun sağlanabileceğini savunuyor."

 

Hürriyet