Rus askerleri Buça'da suçüstü yakalandı

Rus askerleri Buça'da suçüstü yakalandı
Güncelleme:

Ukrayna'da katliama sahne olan Buça'da bir sivilin Rus güçleri tarafından vurulduğu anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş Ukrayna'nın dört bir yanında can almaya devam ediyor.

Başkent Kiev'in dışındaki Buça'dan gelen görüntülerin şoku sürerken aynı bölgeden dünyanın kanı donduran bir video geldi.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, görüntülerde bir Rus tankının Buça'da bisikletli bir sivile ateş açtığı görülüyor.

Silahsız olduğu belirtilen sivilin aklınbetine dair resmi bilgi bulunmazken video görüntülerinde sivilin saldırı sonrası hareketsiz bir şekilde yerde yattığı görülüyor.

Dün yaşanan anlara ait görüntüler devlet televizyonu Suspilne News tarafından dünya kamuoyuna servis edildi.

Söz konusu videoda tankın Ukraynalı sivilin yan yola girdiği yöne doğru birkaç el daha ateş açarak ateş açtığını da gösteriyor. Görüntüler kısa sürede dünya gündemine oturdu.

Rus askerleri Buça'da suçüstü yakalandı - Resim : 1

410 SİVİL KATLEDİLDİ

Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova, Bucha, Irpin ve Gostomel gibi Kiev bölgesinde bulunan şehirlerdeki sivil ölümlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Saldırıların ilk gününden beri Ukrayna halkına karşı yapılan soykırım için savcılık ve istihbarat makamları beraber çalışıyor. Kiev bölgesinden 410 sivilin cesedi çıkarıldı. Bunlardan 140 tanesi ben ve diğer uzmanlar tarafından incelendi. Kolluk kuvvetleri çalışıyor ve Rusya’nın savaş suçlarını belgeliyor" ifadelerini kullanmıştı.

Rusya Kiev bölgesinde kaydedilen cansız beden görüntülerinin kurmaca olduğunu iddia etmeye devam ederken Ukrayna katliamın sorumlusunu arıyor.

İŞTE BUÇA'DAKİ KATLİAMIN BAŞ ŞÜPHELİSİ

Yüzlerce sivilin elleri arkadan bağlı cansız bedenlerinin bulunması üzerine Ukrayna harekete geçti ve katliamın arkasındaki kişiyi belirlemek için çalışma başlattı.

Kiev istihbarat kaynakları, bölgeyi işgal eden 64. Motorlu Piyade Tugayı'nın komutanı Yarbay Azatbek Omurbekov'u baş şüpheli olarak belirledi.