Rus askerleri ile ilgili mide bulandıran ''tecavüz'' iddiası

Rus askerleri ile ilgili mide bulandıran ''tecavüz'' iddiası
Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rus askerlerinin ele geçirdikleri şehirlerde kadınlara tecavüz ettiğini iddia etti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin onuncu gününde Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan çok tartışılacak bir iddia ortaya atıldı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rus askerlerinin daha önce ele geçirdikleri şehirlerde kadınlara tecavüz ettiğini iddia etti.

Sözcü'nün aktardığına göre; Çevrimiçi bir etkinlikte konuşan Kuleba, işgal altındaki topraklarda ‘çok sayıda tecavüz vakası’ yaşandığını öne sürdü. Kuleba, görüşmeye kazak ve bir ceketle katılırken, ‘dışişleri bakanı gibi görünmediğim için üzgünüm’ dedi ve ulusun çektiği acıların arasında uluslararası hukuk hakkında konuşmanın ‘zor’ olduğunu da sözlerine ekledi.

On bir tecavüz vakası bildirildi

İddiasını destekleyecek kanıt sunmadı, ancak Ukrayna medyası, bir haftadan uzun süren çatışmalardan sonra Rusya tarafından ele geçirilen tek büyük şehir olan Herson’da on bir tecavüz vakasının rapor edildiğini bildirdi.

Kuleba, medyayı “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işlediği suçlar hakkındaki gerçeği yaymaya” çağırdı. Ukrayna Dışişleri Bakanı, ‘Bizden çok daha güçlü olan düşmana karşı savaşıyoruz’ dedi. Kuleba, ‘Ancak uluslararası hukuk bizim tarafımızda ve umarım bize yardımcı olur.’ ifadelerinde bulundu.

Kuleba, “Şehirlerinize bombalar düştüğünde, askerler işgal altındaki şehirlerde kadınlara tecavüz ettiğinde, ve evet ne yazık ki, Rus askerlerinin Ukrayna şehirlerinde kadınlara tecavüz ettiğine dair sayısız vakamız var.” dedi.