Rus askerlerinin ölülere yaptıkları isyan ettirdi

Rus askerlerinin ölülere yaptıkları isyan ettirdi
Güncelleme:

Ukrayna'yı işgal harekatını yaklaşık 2 aydır aralıksız olarak sürdüren Rusya, hayatını kaybeden Ukraynalıların cesetleri yaktığı ve geride kalan ailelerin defin isteğine karşı çıktığı öğrenildi.

Ukrayna'da yaşanan insanlık dramı devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişiminde henüz başarıya ulaşamaması Rus ordusunun gücünün sorgulanmasına eden oldu. Ukrayna'nın kendi ürettiği füzeler ile Rus ordusuna ait en büyük gemiyi batırması dünya gündeminde birinci sıraya otururken, Rusya, günün erken saatlerinde başkent Kiev ve çevresini bombaladı. 

MARİUPOL'DE İNSALIK DRAMI

Savaşın başlarında bu yana adı sıkça duyulan Mariupol şehrinden gelen haber şaşkınlık yarattı. Rus güçlerinin büyük ölçüde kontrolü sağladığı Mariupol'de cesetleri yakmaya başladığı ve ölenlerin yakınları tarafından gömülmesine izin vermediği iddia edildi.

Rus askerleri gördükleri cesetleri binaların bahçelerinde yakıyor açıklaması yapan Mariupol kent konseyi, yaşanan olayları insanlık dışı dünyaya gözünü yummama çağrısı yaptı. Rusların bu şekilde savaş suçlarını örtmeye çalıştığı belirtilirken, Mariupol'de 13 mobil krematoryum olduğu öğrenildi.

SUÇLARINI SAKLAMAK İÇİN YAPIYORLAR

Mariupol kent konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre Rus askererin cesetleri yakma nedeni ise işledikleri savaş suçlarını kamufle etmek.

Rusya'nın uyguladığı abluka ve ağır bombardıman nedeniyle Mariupol'de binlerce sivil hayatını kaybetti. Rusya'nın bu durumu saklamak istediği ifade ediliyor.