Rusya ile ABD arasında ipler gerildi !

Rusya ile ABD arasında ipler gerildi !

Moskova yönetimi, ABD'nin Suriye'de Esad'ı devirmek için imza toplayan diplomatlarına cevap verdi.

Moskova yönetimi, Washington'daki diplomatların Suriye'de Esad rejimini devirmek için bildiri imzalamasını 'çok kötü bir tavsiye' olarak yorumladı. Açıklamada, "Bu istek bir sır değil. Esad'a saldırmak, ABD diplomasisinin bozguna uğradığı anlamına gelir. Tüm bölge bir kaosa sürüklenir." ifadeleri kullanıldı.

Rusya ABD'nin Suriye'de rejim değişikliği çağrısı yapan diplomatların bildirisi hakkında açıklama yaptı. Kremlin, bu tür bir adımın tüm bölgeyi büyük bir kaosa sürükleyeceğini savundu.

Rusya'nın yanıtı ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki 51 diplomatın Beyaz Saray'ın Suriye politikasını protesto eden ve Beşar Esad yönetimini hedef alan saldırılara girişme çağrısında bulunan bir bildiri yayımlamasının ardından geldi.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Dışişleri Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Twitterhesabından yaptığı açıklamada, "Esad'a saldırmak, ABD diplomasisinin bozguna uğradığı anlamına gelir, siyasal zayıflığın işareti olur ve IŞİD ile El Nusra'ya yardımcı olur. Çok kötü bir tavsiye" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise kaleme alınan bildiriye ilişkin, "ABD'deki bazı politik güçlerin Suriye krizinin askeri güçle çözülmesini istediği, bir sır değil. Ama bu, bize göre bir yöntem değil" yorumunu yaptı.

Moskova'nın tutumunu hatırlatan Zaharova, Bu kriz yalnızca siyasal yöntemlerle çözülebilir. Umarım, ABD ve tüm yasadışı koalisyonların Irak'ta yaptığı eski hatalar tekrarlanmaz" ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov da, Suriye'de hava operasyonları düzenlerken sahadaki ılımlı ve Radikal grupları ayrımanın zor olduğunu söyledi.