Rusya mavi köpekleri konuşuyor

Rusya mavi köpekleri konuşuyor
Güncelleme:

Rusya'da sokak köpeklerinin önce maviye ardından yeşile boyanması gündem oldu. Rus medyası köpeklerin sağlıklı göründüğünü ve iyi beslendiğini yazdı. Köpeklerin bakır sülfat gibi zehirleyici bir kimyasala yemiş olmalarından şüphe ediliyor.

İlk olarak Rusya'nın batısındaki Dzerzhinsk şehrinde maviye boyanmış yedi sokak köpeği bulundu.

Yerel medyanın 11 Şubat'ta köpeklerle ilgili haber yapmasının ardından fotoğrafları viral oldu.

Köpeklerin yakınında bulunduğu fabrika, akrilik cam ve prusik asit üretiyor. Köpeklerin mavi pudra boyasının üzerinde yuvarlanmış olabileceğinden şüphe ediliyor.

Rusya mavi köpekleri konuşuyor - Resim : 1

13 Şubat'ta veterinere götürülen köpeklerden kan ve dışkı örnekleri alındı; tüylerinde ise Prusya mavisi boyasına rastlandı.

Rusya medyası köpeklerin sağlıklı göründüğünü ve iyi beslendiğini haberleştirirken bakır sülfat gibi zehirleyici bir kimyasal yemiş olmalarından da şüphe ediliyor.

Perşembe günü ise Podolsk şehri yakınlarında yeşile boyanmış köpekler bulundu. Köpeklerin bulunduğu yerin yakınındaki terk edilmiş bir depoda yeşil pudra boyası vardı.

Rusya mavi köpekleri konuşuyor - Resim : 2

Rusya'da sosyal medyada bazı kullanıcılar, bu köpeklerin diğer mavi köpeklerin ilgi çekmesinin üzerine kimileri tarafından kötü bir şakaya kurban gitmiş olabileceğini ve yeşile boyanmış olabileceklerini öne sürdü.

Bu köpeklerle ilgili de araştırmalar devam ediyor.

BBC Türkçe

Etiketler Rusya sokak köpeği