Rusya ordusu Suriye'den sonra o ülkeye giriyor !

Rusya ordusu Suriye'den sonra o ülkeye giriyor !

Afganistan Dışişleri Bakanı'nın askeri teçhizat ve helikopter istediği Rusya tarafından kabul edildi.

Afganistan Afgan Ulusal Savunma ve Güvenlik Kuvvetleri yeteneklerini artırmak amacıyla helikopterler de dahil olmak üzere Rusya'dan askeri teçhizat istedi.

Afganistan'ın isteği Dışişleri Bakan Yardımcısı Hikmet Halil Karzai'nin bu haftaki Rusya ziyareti sırasında Rus yetkililere bildirildi.

Khaama press'in Sputnik News e dayandırdığı haberde Karzai'nin, "Biz Kabil'e helikopterler teslimlerinin haricinde, askeri alanda işbirliğinin genişletilmesi için Rus Güvenlik Konseyine bir istek gönderdik" sözlerine yer verildi.

Kabil'de Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Kabil ve Moskova arasındaki askeri işbirliğini görüşmek üzere Afgan ve Rus yetkililerin arasında bir toplantı düzenlendiğini doğruladı.

Toplantının Nisan ayı sonlarında dünyadan 500'den fazla siyasetçi ve ordu komutanlarının da katıldığı Moskova'daki 5. Uluslararası Güvenlik Konferansına paralel olarak gerçekleştirildiği bildirildi.

RUS TEKNİSYENLER AFGANİSTAN'A HAZIR

Bu arada, Rus helikopterlerin şirket yetkilileri Afgan Hava Kuvvetlerine onarım ve diğer teknik hizmetleri sağlamak için Afganistan'da bir servis merkezi kurmaya hazır olduklarını söyledi.

Rus helikopter şirketinin CEO'su Alexander Mikheev, Afgan Hava Kuvvetleri yardımcı olmak için Afgan askerine teknik personel ve mühendis eğitimi için hazır olduğunu geçen ay açıklamıştı.