Rusya Savunma Bakanı Şoygu'dan ''vur'' emri

Rusya Savunma Bakanı Şoygu'dan ''vur'' emri
Güncelleme:

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ukrayna'dan gelecek saldırıları önlemek ve Batı'dan gelen silahları imha etmek için birliklerine ''vur'' talimatı verdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş 5. ayında devam ediyor. Rus birlikleri özellikle Donbas bölgesinde saldırılarını artırırken Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Ukrayna'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

ŞOYGU TALİMATI VERDİ

Şoygu'nun Rus birliklerinin savaşta kaydettiği ilerlemeyi gözden geçirmek için yaptığı ziyarete merkez birliklerinin komutanları da eşlik etti. Şoygu ziyareti sırasında Ukrayna kuvvetlerinin Donbas bölgesine herhangi bir saldırı başlatma olasılığını ortadan kaldırmak için gerekli talimatları verdi.

Rus Ordusu'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada Şoygu'nun 'vur' emri verdiği doğrulandı ve "Savunma bakanlığı, Kiev rejiminin Donbas ve diğer bölgelerdeki sivil altyapıya ve yerleşim yerlerine saldırı başlatma olasılığını ortadan kaldırmak için gerekli talimatları verdi." ifadeleri yer aldı.

VUR EMRİNİN HEDEFİ BATI SİLAHLARI MI?

Son dönemlerde Batı'dan Ukrayna'ya yapılan silah yardımının artırılması nedeni ile Rusya'nın öncelikli hedefinin Batı silahları olduğu konuşuluyor. Batı medyasında bugün yer alan haberlere göre Şoygu birliklerine saldırılarında uzun menzilli füze ve topçu silahlarını imha etmeye öncelik vermelerini emretti.

UKRAYNA: RUSYA YÜZDE 70 SİVİL ALANLARI VURUYOR

Rusya Ukrayna'yı sivil altyapıya saldırı yapmakla suçlarken, Ukrayna Savunma Bakanlığı sözcüsü Oleksandr Motuzyanyk Rus füze saldırılarının sadece yüzde 30'unun askeri altyapıyı hedef aldığını ve çoğunlukla sivil yerleşim yerlerini vurduklarını belirtti.

RUSYA DAHA AGRESİF BİR AŞAMAYA GEÇİYOR

The New York Times, Rusya'nın ilerleyen savaşta daha agresif bir aşamaya girebileceğini öne sürdü. Savaş Araştırmaları Enstitüsü'ndeki uzmanlar, yeni kararın Rus birliklerinin operasyonel duraklamalarından çıkması için alındığını iddia ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin,  bu ayın başında yaptığı bir açıklamada gerilimin tırmanacağının sinyalini vererek "Herkes bilmeli ki, genel olarak, henüz ciddi bir şeye başlamadık" ifadelerini kullanmıştı.

İNGİLTERE'DEN ÇARPICI İDDİA

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Rus güvenlik şirketi Wagner grubunun, Luhansk bölgesindeki çatışmalarda etkin olduğu belirtildi. Açıklamada, özellikle Lısıçansk ve Popasna'nın ele geçirilmesinde merkezi rol oynadığı belirtilen Wagner grubunun, çatışmalarda ağır kayıplar verdiği de kaydedildi.

İngiltere Savunma Bakanlığı'na göre bu nedenle Rus güvenlik şirketi eleman alımında standartlarını düşürdü, sınırlı eğitim verilmiş mahkumları ya da kara listeye alınmış kişileri de cepheye sürdü.