Rusya ve Türk Genelkurmay Başkanı anlaştı !

Rusya ve Türk Genelkurmay Başkanı anlaştı !
Güncelleme:

Rusya ve Türkiye Genelkurmay Başkanları iki ülkenin askeri birlikleri arasında kanal kurulması konusunda anlaştı.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ve Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Ankara'daki görüşme sırasında iki ülkenin askeri birlikleri arasında kanalların kurulması konusunda anlaşmaya vardılar.

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan haberde, iletişim kanallarının sadece Genelkurmay Başkanları arasında değil, aynı zamanda hava kuvvetleri ve askeri istihbarat arasında da kurulacağı belirtildi. Ayrıca, bu temaslara Türkiye Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde sürdürülen Fırat Kalkanı operasyonunda yer alan birlikler de dahil edilecek.

Rusya Savunma Bakanlığı Bilgi Departmanı, Gerasimov ve Akar'ın Ankara'da gerçekleşen görüşmelerinin tarafların Suriye'deki durum konusundaki tavırlarının yakınlaşmasına sebep olacağını bildirdi.

Bir Türk askeri kaynağın Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, 11 yıl içerisinde ilk kez düzenlenen görüşmenin faydalı geçtiği ve Rusya ile Türkiye'nin askeri işbirliğinin ilerlemesine imkan sağladığı belirtildi. Taraflar, Rusya ve Türkiye'nin ortak çabalarıyla bölgedeki durumu olumlu etkileyebileceklerinin altını çizdiler.

DHA