ABD'den büyük hata !

ABD'den büyük hata !
Güncelleme:

Rusya Savunma Bakanlığı, Esad rejimine ait ordunun olduğu bir bölgenin vurulduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki koalisyon  güçlerinin Suriye'nin doğusundaki Deyr Ez-zur ilinde Beşşar Esed rejimine ait bir  askeri üssü vurduğunu açıkladı.  Bombardımanda yaklaşık 62 Suriye askeri hayatını kaybetti.

Suriye Arap Ajansı SANA, Suriye'nin Deyrizor kentinde ABD uçaklarının bombardımanından sonra terör örgütü IŞİD'in ele geçirdiği Deyrizor Havalimanı ile civarındaki bütün noktaların Suriye Ordusu tarafından geri alındığını duyurdu.

Suriye’nin doğusunda IŞİD karşıtı koalisyon taraf düzenlenen hava saldırısında, terör örgütü IŞİD’e mensup oldukları zannedilen Suriye rejim güçleri bombalandı. ABD ordusundan yapılan açıklamada, saldırı öncesi Rus ordusuyla da durumun müzakere edilmiş olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Hedef alanın personel ve araçların Suriye ordusuna ait olması ihtimali Rus yetkililer tarafından bildirildiğinde, hava taarruzu derhal durduruldu" denildi.

Sputnik haber Ajansı, bu saldırıda 62 askerin Deir Ezzor Havalimanı yakınlarında öldürüldüğünü, Rus ordusundan Tümgeneral Igor Konashenkov’un, iki F-16 ve iki A-10 jetiyle dört hava taarruzu yapıldığını ifade ettiğini aktardı. 

SANA: SURİYE ORDUSU IŞİD'İN ELE GEÇİRDİĞİ HAVALİMANINI GERİ ALDI

Suriye Arap Ajansı SANA, Suriyenin Deyrizor kentinde ABD uçaklarının bombardımanından sonra terör örgütü IŞİDin ele geçirdiği Deyrizor Havalimanı ile civarındaki bütün noktaların Suriye Ordusu tarafından geri alındığını duyurdu.

SANA'nın Suriye Savunma Bakanlığına dayandırdığı habere göre kontrolü tekrardan Suriye Ordusunun geçen havalimanının yanı sıra stratejik önemdeki al-Tharda Dağındaki mevzilerin de IŞİD'ten geri alındığı belirtildi.

Diğer yandan Suriye Dışişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyine gönderdiği mektupla ABD uçaklarının Deyrozor Havalimanı ve al-Tharda Dağındaki Suriye Ordusu güçlerinin bombalanmasını kınayarak, ABDyi IŞİD'e destek vermekle suçladı.

RUSYA'DAN FLAŞ HAMLE

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’nın ABD’nin önderliğinde muhalif grupların Suriye ordusuna ateş açmasının ardından olağanüstü BM Güvenlik Konseyi toplantısı istediğini bildirdi.

Zaharova "Rossiya 24" TV kanalına yaptığı açıklamada, "Rusya BM Daimi Temsilcisi’ne bu konu hakkında acil toplantı düzenlenmesi talimatı verildi" ifadesini kullandı.

Zaharova açıklamalarına "Washington’dan tam kapsamlı ve detaylı açıklama bekliyoruz. Bu açıklamaların BM Güvenlik Konseyi’nde verilmesi gerek" diye ekledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Temsilcisi İgor Konaşenkov, Suriye silahlı kuvvetlerine 4 ateş açıldığını, bunun sonucunda 62 askerin hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 100 kişinin yaralandığını bildirdi.

ABD: KAZAYLA VURDUK

ABD, Suriye'nin Deyr Ez-Zur kentinin güneyinde  Beşşar Esed rejimine ait askeri üssün, koalisyon güçleri tarafından vurulmasının  ardından bölgedeki hava operasyonlarının durdurulduğunu bildirdi. 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'nin Deyr Ez-Zur  kentinin güneyinde Esed rejimine ait bir askeri üssün vurulmasıyla ilgili yazılı  açıklama yaptı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Deyr Ez-Zur kentinin  güneyindeki bir hedefe "DAEŞ hedefi sanılarak" hava saldırısı düzenlediği  aktarılan açıklamada, "Suriye ordusuna ait personel ve araçların vurulmuş  olabileceği yönündeki Rus yetkililerin bilgilendirmesi üzerine koalisyon  güçlerinin hava saldırıları durdurulmuştur." ifadelerine yer verildi.

Saldırı yapılan bölgede, saldırıdan önce yeteri kadar gözlem ve takip  yapıldığı belirtilen açıklamada, muhatap Rus yetkililerin Birleşik Hava Harekat  Merkezi'nde yer alan koalisyon unsurları tarafından bilgilendirildiği de not  edildi.

CENTCOM, Rus yetkililere zaman zaman yapılan bu tür bilgilendirmelerin  "nezaketen" yapıldığını ve Rusya ile koalisyon unsurları arasında bir çatışma  yaşanmaması amacının güdüldüğünü vurguladı.

DHA & AA