ABD'ye olası bir operasyon için sırtını döndü

ABD'ye olası bir operasyon için sırtını döndü
Güncelleme:

Rusya lideri Putin, ABD'nin olası bir Kuzey Kore operasyonuna baştan şerh koydu: Kuzey Kore konusunda destek bekleyemezsiniz"

Çin'de düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi'nin sonunda basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın ABD ile diyaloğu sürdürmesinin zor olduğunu söyledi. Kuzey Kore'nin füze denemeleri konusunda da açıklamalar yapan Putin, "Bizi hem Kuzey Kore'ye yönelik uluslararası yaptırımları ihlal etmekle suçlayıp hem de destek bekleyemezsiniz" dedi.
 
Çin'de düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi'nin sona ermesinden sonra basın toplantısı düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Rus diplomatlarını sınır dışı etmesi kararını eleştirdi. İsim vermeden ABD’yi eleştiren Putin, Avustralya ile Avusturya’yı karıştıran bir ülke ile diyaloğa devam etmenin zor olduğunu söyledi.

Putin, ABD'nin Kuzey Kore ile ilgili politikasına da tepki gösterdi.

Kuzey Kore'nin füze denemeleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Putin, ABD'nin politikalarını eleştirirken sorunun diplomatik yollarla çözülmesi gerektiği mesajını verdi. Putin, "Bizi hem Kuzey Kore'ye yönelik uluslararası yaptırımları ihlal etmekle suçlayıp hem de bizden bu ülkeye karşı yeni yaptırımları desteklememizi isteyemezsiniz" dedi.

ABD siyasi kültürünün yapısına gönderme

Putin şunları söyledi: “ABD’nin diplomat sayımızda azaltmaya gitme hakkı var. Ancak bunun böyle hoyrat bir şekilde yapılması ayrı bir konu. Avusturya ve Avustralya’yı karıştıran bir ülke ile diyalog kurmak zor. Ancak yapılacak bir şey yok. Görünüşe göre ABD yönetimindeki siyasi kültür yapılanmasının düzeyi bu."

ABD’nin ülkedeki Rusya diplomatik mülklerini kapatmasına değinen Putin, Washington'ın siyasi kültür inşa etme konusunda yetersiz olduğunu ifade etti.

Putin, Moskova’nın iki ülkenin diplomat sayısını tam anlamıyla eşitleyebilmek için diplomat sayısında 155 kişi azaltmaya gidip gitmeme konusunda karar verme hakkına sahip olduğunu belirtti.