Askeri tatbikatta yanlışlıkla füze fırlattılar

Askeri tatbikatta yanlışlıkla füze fırlattılar
Güncelleme:

Rusya'nın son yıllarda yaptığı en büyük askeri tatbikatta büyük bir aksilik yaşandı.

Moskova'nın son yıllardaki en büyük askeri tatbikatında, gökyüzünde uçan helikopterler kameraların çekim yaptığı sırada büyük bir hataya yol açtı. Ateşlenen roket yerdeki araçları enkaza çevirdi.

Rusya'nın Batılı devletler ve NATO'ya karşı gövde gösterisi yaptığı dev askeri tatbikatta büyük bir aksilik yaşandı.

Rus lider Vladimir Putin'in de dün izlediği Zapad-2017 (Batı-2017) adlı tatbikatta bir helikopter yanlışlıkla bir roket fırlattı.

Yerel basın tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, helikopterin ateşlediği roket kamuflajlı bir askeri aracı vuruyor. Ortalığın savaş alanına dönmesiyle çevredeki diğer park halindeki araçlar da enkaz haline geliyor.

Videoda araçların yanındaki sivil giyimli bir kişi dikkat çekiyor. Roketin isabetiyle birlikte kadrajdaki kişi toz bulutu arasında kayboluyor.

Zapad 2017, Rusya'nın 2013’ten bu yana icra ettiği en büyük tatbikat. Belarus, Kaliningrad ve Rusya’nın batısındaki tatbikata yaklaşık 13 bine yakın Rus ve Belaruslu askerin yanı sıra, 70 uçak ve helikopter katılıyor. Ayrıca 250 tank ve 10 gemi de 14-20 Eylül arasındaki tatbikatta sahne alacak.

Tatbikat, Rus televizyonlarında yayımlanarak 64 yaşındaki Putin’in 'başkomutan' sıfatını halkın gözünde perçinlemesi sağlanıyor. Putin, Mart ayındaki seçimlerle birlikte dördüncü kez Rusya Devlet Başkanı olabilir ancak henüz adaylığını açıklamadı.

Milliyet