Cami avlusunda dansözlü klip olay oldu

Cami avlusunda dansözlü klip olay oldu
Güncelleme:

Rusya'da bir şarkıcının cami fonunda çektirdiği klip büyük tepki topladı.

Rusya Soruşturma Komitesi Tataristan Yönetimi, soruşturma organlarının şarkıcı Rezeda Ganiullina'nin Bolgar'da bulunan cami fonunda klip çekimi yapmasına ilişkin gerekli denetlemeleri yaptığını bildirdi.

Birkaç gün önce Ganiullina'nın şarkısı internette yayınlanmaya başladı ve birçok olumsuz tepki aldı. Özellikle birçok internet kullanıcısı şarkıcıyı hem kendisini hem de Tatar milletini rezil etmekle suçladılar ve klibi Allah'ın evi önünde striptiz olarak adlandırdılar.

Yapılan açıklamada, Araştırmalar sonucunda internette Rezeda Ganiullina'nın yarı şeffaf kıyafet içerisinde cami fonunda doğu dansları yaptığı klip tespit edildi. Kadının eylemlerinde vicdan ve din özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine ilişkin noktalar yer alıyor. Bu sebepten dolayı denetleme başlatıldı, bunun sonucunda karar alınacak denildi.

Tataristan Müftüsü Kamil Samigullin, caminin dans yeri olmadığının altını çizerek,Bolgar toprakları Tatar halkı için ayrı önem taşır. İslam geleneklerimiz başlangıçlarını buradan alırlar. Şarkıcılar camilerimize gelsinler. Kapılarımız herkese açık. Ama camiye dua etmek ve temizlenmek için gelsinler dedi.