Erdoğan-Putin zirvesine saatler kala Rusya'dan açıklama

Erdoğan-Putin zirvesine saatler kala Rusya'dan açıklama
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin'in yarın gerçekleştireceği toplantı öncesi Kremlin'den açıklama geldi. Rusya, görüşmeden uzlaşma kararı çıkmasını umduklarını dile getirdi.

Türkiye ve Rusya arasındaki gerilimi tırmandıran idlib’den bugün de acı haberler geldi. Esad güçlerinin saldırısı sonucu iki askerimiz şehit olurken, altı Mehmetçik de yaralandı.

Şehit haberleri ardı ardına gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Putin’in yarın yapacakları görüşme öncesi Moskova’dan açıklama geldi.

ORTAK ZEMİN VURGUSU

İki askerimizin şehit olduğu haberinin ardından son açıklama Kremlin’den yapıldı. Reuters’ın geçtiği haberde, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Putin-Erdoğan görüşmesine atıfta bulundu.

Peskov orta noktada buluşma umuduna dikkat çekerken, “İdlib krizini ele almayı planlıyoruz. Krizin nedeni ve yıkıcı etkileri hakkında ortak bir zeminde buluşmayı ve gerekli ortak tedbirler üzerinde anlaşmayı bekliyoruz” dedi.

Suriye'den acı haberler peş peşe geldi: 2 evladımız daha şehit düştü!Suriye'den acı haberler peş peşe geldi: 2 evladımız daha şehit düştü!

Rusya'dan skandal açıklama: Türkiye uluslararası hukuku ihlal ettiRusya'dan skandal açıklama: Türkiye uluslararası hukuku ihlal etti

 

Seçiniz...