Kremlin'den kritik füze açıklaması: ''Türkiye'yi hatırlattı''

Kremlin'den kritik füze açıklaması: ''Türkiye'yi hatırlattı''
Güncelleme:

ABD ile Rusya arasında yaşanan gerilim hakkında Kremlin'den açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Ryabkov, ABD'nin Doğu Avrupa'daki hamlelerini Türkiye'nin de dahil olduğu Küba krizine benzetti.

Son dönemde ABD ile Rusya arasında yaşanan gerilim hakkında Kremlin'den bir açıklaması geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergei Ryabkov, ABD'nin Doğu Avrupa'da füze konuşlandırma planları hakkında konuştu. Ryabkov, bu durumun Türkiye'nin de dahil olduğu Küba Krizi'ne benzeyebileceğini hatırlattı.

ABD ile Rusya arasındaki gerilim bitmek bilmiyor… ABD Başkanı Trump’ın Avrupa’nın doğusundaki ülkelere füze konuşlandırma ve asker sayısını artırma planları üzerine Rusya’dan çok sert bir açıklama geldi. Rusya’nın haber ajansı TASS’a konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, ABD’nin bu hamlesini değerlendirdi.

Ryabkov, “Washington’ın füze sistemini Rusya’nın sınırına konuşlandırma planları Küba Krizi’ne benzer bir gerilime sebep olabilir” dedi. Ryabkov’un bahsettiği Küba Krizi, 1962 yılında ABD ile Rusya’yı karşı karşıya getirmişti. Reuters haber ajansı, Ryabkov’un açıklamaları sonrasında gündeme gelen Küba Krizi’nde Türkiye’nin de sürece dahil olduğunu hatırlattı. 16 Ekim 1962’de başlayan süreçte ABD Türkiye ve İtalya’ya balistik füze konuşlandırmış, Moskova ise Küba’ya füze konuşlandırmıştı. Kısa bir süre sonra kriz tırmanmış ve dünyayı bir nükleer savaşın eşiğine getirmişti.

Sözcü

Etiketler abd Rusya kremlin