Moğolistan'da kot pantolon krizi !

Moğolistan'da kot pantolon krizi !
Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanı'nın Moğolistan'a kot pantolonla gitmesi kriz yarattı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Moğolistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasındaki kıyafet seçimi, iki ülke arasında diplomatik krize dönüştü.

Lavrov, mevkidaşı Moğolistan Dışişleri Bakanı Lundeg Purevsuren’in daveti üzerine resmi temaslarda bulunmak üzere 14 Nisan’da Moğolistan’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Moğolistan Şeref Muhafızları’nın da eşlik ettiği resmi bir törenle karşılanan Lavrov’un, ülkeye ziyareti sırasında kot pantolon giymesi ise büyük olay yarattı.

mfa_lavrovnamongolia_20160414_011035-850x567.jpg

Moğolistan’da pek çok kişinin ağır bir dille eleştirdiği Lavrov için, İnsanların Partisi üyesi Tsogtgerel de, “İnsanların evde giydikleri kıyafetleriyle bir resmi ziyarete gelmesi kesinlikle kabul edilemeyecek büyük bir saygısılzıktır. Lavrov bu davranışı ile, Moğolistan’ı aşağıladığını açıkça göstermiş oldu” ifadelerini kullandı.

Lavrov, Cumhurbaşkanı Tsakhiagiin Elbergdorj ile toplantısından önce üzerine değiştirip takım elbise giydi, ancak hem siyasi arenada hem de sosyal medyada yine de eleştiri oklarının hedefi oldu.

lav.jpg

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Moğolistan ziyeratinin, aslında iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli olduğu yorumunu yapan eleştirmenler, buna rağmen Lavrov’un resmi karşılamaya saygısızlığı ile hatırlanacağı görüşünü aktardı. Üzerinden 5 gün geçmesine rağmen, Lavrov’un kıyafet seçimi ülkede hala tartışılıyor.