Putin 10 sene sonra komşuya geliyor

Putin 10 sene sonra komşuya geliyor
Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Putin, kalabalık bir heyetle Atina'yı ziyaret edecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi temaslarda  bulunmak üzere 9 yıl aradan sonra Yunanistan'a geldi. 

Putin'i taşıyan uçak, Atina Elefterios Venizelos Uluslararası  Havalimanı'na indi. Havalimanında Putin'i Yunanistan Savunma Bakanı Pano Kammenos  karşıladı.
 
Putin 9 yıl aradan sonra geldiği Yunanistan'da Cumhurbaşkanı Prokopis  Pavlopulos ve Başbakan Aleksis Çipras ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.
 
Görüşmelerde, iki ülke arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin yanı  sıra, bölgesel konular da ele alınacak.
 
Vladimir Putin'in heyetinde Rusya'nın dışişleri, enerji, ulaştırma,  kültür, tarım, ekonomik kalkınma bakanları ve hükümet sözcüsü de yer aldı.
İki gün sürecek ziyarette enerji sektörüne ilişkin görüşmelerin öne  çıkacağı öğrenildi. Rusya'nın petrol şirketi Rosneft ve doğalgaz şirketi  Gazprom'un üst yöneticilerinin ve birçok Rus işadamının da temaslarda bulunacağı  belirtildi.
Temaslar kapsamında iki ülke arasında enerji, turizm, bilim ve  teknoloji alanlarında anlaşmalar imzalanacağı kaydedildi.
Bu arada Putin ve heyetinin ziyareti dolayısıyla yoğun güvenlik  önlemleri alındı. Toplam 2 bin 500 polisin görev alacağı güvenlik önlemleri  kapsamında şehir içerisinde bir çok yolun da trafiğe kapatılacağı bildirildi.
 
Putin, dün önde gelen bir Yunan gazetesi için kaleme aldığı makalede,  Yunanistan'ın Rusya için önemli bir ortak olduğunu kaydetti.

DHA