Putin'den Türkiye itirafı

Putin'den Türkiye itirafı
Güncelleme:

Rusya lideri Putin, Türkiye'ye konulan ambargonun Rusya için büyük bir sorun olduğunu itiraf etti.

Rusya lideri Putin geleneksel hale gelen ve bu yıl 14.’sü düzenlenen Direkt Hat programında merak edilen pek çok soruya yanıt verdi. Putin, Türkiye'ye ekonomik ambargonun Rusya ekonomisini vurduğunu söyledi.

"PAHALILIK 2 KAT ARTTI NE YAPACAĞIZ" SORUSU

Rus lidere ilk sorulan soru hayatın pahalılığı ile ilgili oldu. Putin, bir Rus vatandaşın "Geçen sene ailem için birçok ürün aldım. 5 bin ruble harcadım bunun için.. Şu anda 10 bin ruble harcamam gerekiyor aynı şeyleri alabilmek için.. Ama hükümetimiz enflasyonun o kadar da yükselmediğini söylüyor. Kime bu soruyu sormam lazım" isyanı sonrasında  ülkedeki ekonomik durumun kötüye gittiğini kabul etmek zorunda kaldı.

Putin bu soru üzerine Türkiye'ye uygulanan ambargonun ülkenin ekonomisini olumsuz etkilediğini şu sözlerle itiraf etti:

"YAPTIRIMLAR AĞIR DARBE VURDU"

"Tabii ki dış ülkelerden gelen ürünlere yaptırımların da bu duruma ağır bir etkisi oldu. Çünkü iç ürülere dönmek zorunda kaldık. bu da bazı ürünlere ulaşılamamasından dolayı fiyatların yükselmesine neden oldu. Örneğin tarım sekteründe 40 milyon Rus vatandaşı yaşıyor ve bundan hayatını kazanıyor.

"BÜYÜK BİR SORUN OLDUĞUNU KABUL EDİYORUM"

Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için bu vatandaşlara daha fazla yük binmiş durumda ama bu sorunların geçici olduğunu düşünüyorum. Rus ürünlerinin bütün piyasalara dağılacağını düşünüyorum. Bunun büyük bir sorun olduğunu vatandaşlarımız için görüyorum ve kabul ediyorum"