Putin'in esirinden şaşırtan adım !

Putin'in esirinden şaşırtan adım !
Güncelleme:

Ukraynalı kadın pilot Rusya'ya esir düşmesi daha sonra ülkeye geri dönüşünden sonra ilginç bir adım attı.

Ukrayna'da süren savaşın sembol isimlerinden olan ve uçağı düşürüldükten sonra Rusya'da iki yıl hapiste tutulan Ukraynalı kadın pilot Nadejda Savçenko'yu Hürriyet yazarı Verda Özer NATO zirvesinin yapıldığı Varşova'da buldu.

Nadejda Savçenko, Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinde Rus yanlısı milislerle güvenlik güçleri arasında çatışmaların yoğunlaştığı 2014'te yakalanmıştı.

22 yıl hapis cezasına çarptırılan ve demir parmaklıklar ardında açlık grevi yapan Şavçenko, mayıs ayında Ukrayna'da yakalanan iki Rus ajanıyla takas edilmişti.

Şavçenko'nun Rus hapishanesinden tahliye edilmesi, Devlet Başkanı Vladirmir Putin'in bu anlaşma kapsamında çıkardığı afla mümkün olmuştu.

Serbest kalıp ülkesine döndüğünde kahraman olarak karşılanan Savçenko, bugünVarşova'da yapılan ve Rusya ile mücadelenin gündemde olduğu NATO zirvesine Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile birlikte geldi.

Hürriyet yazarı Verda Özer'in takip ettiği zirve öncesinde Savçenko, Ukrayna'da siyasete atılacağının sinyalini verdi.

Savçenko'nun, geçmişte Varşova Paktı'nın merkezi olan Polonya başkentine resmi uçakla getirilmesi, Ukrayna'nın NATO müttefikleriyle beraber Rusya'ya sembolik bir mesajı olarak görülüyor.