Putin'in hayal kırıklıkları...

Putin'in hayal kırıklıkları...
Güncelleme:

Rus lider Putin, hayal kırıklığı yaşadığı konuları bir bir sıraladı.

Rusya lideri Vladimir Putin'in son yıllarda en fazla hayal kırıklığına uğradığı olayları, Rus haber organı Sputnik derledi.

Sputnik'in haberine göre; Putin'in en çok üzüldüğü konuların başında, Suriye rejimine karşı savaşan muhalifler geliyor. Şam rejiminin en büyük koruyucusu Rusya'ya göre, muhalifler aslında birer 'terörist.' Putin, Eylül ayı başında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Teröristler', mukavemet potansiyellerini arttırırken kendilerini muhalif gibi göstermeye çalışıyor. Bu, çok üzücü."

JOHN KERRY'NİN AÇIKLAMASI

İkinci sırada ise ABD Dışişleri Bakanı John Kerry var. Kerry, 2013 yılında ABD Kongresi’ndeki görüşmeler sırasında kendisine yöneltilen 'ABD’nin Suriye’deki bombardımanlarının El Kaide’ye ait mevzileri güçlendirebileceği' eleştirisine karşılık, Suriye’de böyle bir terör örgütü olmadığını söylemişti. Kerry’nin bu sözlerini değerlendiren Putin, "Yalan söylüyor. Yalan söylediğini de biliyor. Bu üzücü" demişti.

Gençlerin tarih bilgisinden yoksun oluşu Putin için büyük bir hayal kırıklığı. Rus lider, "Günümüz gençlerinin, kimi örnek alacaklarını bilmemesi, hiçbir kahramanı tanımaması ya da İkinci Dünya Savaşı’nın yaşandığından bile haberdar olmaması çok rahatsız edici ve bir o kadar da üzücü" diyerek konuya dikkat çekti.

'EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM KONU...'

Ülkenin küçük yerleşim yerlerinde sinema salonu olmayışı, Putin'i en çok üzen konu: "Bu en çok üzüldüğüm konu. Hepimizin, hükümetin, en başta da bölgesel yönetimlerin bu sorunun çözülmesi için üzerine düşenleri yapması gerekiyor."

Eski Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev’in tutuklanması da bir başka başlık.  Ulyukayev, Rus devlet petrol şirketi Rosneft'in başka bir Rus petrol şirketi olan Başneft'in hisselerini satın alması için hükümet adına olumlu görüş bildirmesi karşılığında rüşvet aldığı gerekçesiyle yakın zamanda tutuklandı. Putin, konuyla ilgili "Bu üzücü bir olay. Çok çalışmaya devam edip bu gibi olaylara müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.