Putin'den soru soran gence sert yanıt

Putin'den soru soran gence sert yanıt
Güncelleme:

Putin'in katıldığı soru cevap programında bir gencin sorduğu soruya Putin böyle yanıt verdi.

Putin'in geleneksel soru-cevap programında ilginç anlar yaşandı. Genç bir seyirci Putin'e rüşvet konusu ile ilgili bir soru sordu. Salonda soğuk rüzgarlar eserken Putin "Bu soruyu sana sordurtan biri mi var?" diye sordu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel soru-cevap programı kapsamında 15. kez canlı yayında Rus vatandaşların sorularını yanıtladı.

Putin'den soru soran gence sert yanıt - Resim : 1

Vladimir Putin, ABD'yle ilişkilerden Suriye'ye oradan özel hayatına kadar birçok soruya cevap verdi. ABD'de görevden alınan ve Donald Trump'ın Rusya soruşturmasını düşürme isteğini kabul etmediği için kendisini işten çıkardığını savunan eski FBI Başkanı Comey'yle ilgili bir soruya Putin espriyle cevap verdi.

Rus lider, 'Comey'ye sığınma hakkı vermeye hazır olduğunu' söyledi.

Genelde özel hayatıyla ilgili konuşmayan Putin, programda ilk kez torunları olduğunu söyledi ve onları normal bir şekilde büyümeleri için kamuoyundan uzak tuttuğunu belirtti.

Program sırasında ilginç bir an da yaşandı. Putin genç bir çocuk söz alarak Putin'e Rusya'daki kurumların rüşvetle olan ilişkisine ve yargının bu durum karşısında etkili bir çözüm üretememesine dair bir soru yöneltti.

Soruyu dinleyen Putin çocuğa "Bu soruyu birinin tavsiyesi üzerine mi sorduğunu ya da birinin onu yönlendirip yönlendirmediğini sordu. Putin'in sorusu karşısında salonda soğuk rüzgarlar esti. Çocuk bu soruyu kendisine sordurtanın hayat olduğunu söyledi. Salonda alkışlayanlar oldu. Daha sonra Putin bu soruyu yargının rüşvet karşısında mücadele ettiği yönünde yanıtladı.

Program yaklaşık 4 saat sürdü ve yaklaşık 70 soru yanıtlandı. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, program için bu yıl çağrı merkezlerine gönderilen soruların sayısı 2 milyonu aştı.Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Direkt Hat başlamadan önce gazetecilere yaptığı bir açıklamada, Putin'in iki gündür hiç ara vermeden bu programa hazırlandığını söylemişti.