Putin’in Erdoğan’dan tek şartı var

Putin’in Erdoğan’dan tek şartı var
Güncelleme:

Türkiye ile Rusya arasındaki yakınlaşmada Putin'in tek bir şart koyduğu ortaya çıktı.

Rusya'nın, düşürülen uçağın ardından Türkiye ile ilişkilerini tam olarak normalleştirmek için son şartı ortaya çıktı; Rusya Lideri Vladimir Putin, düşen uçağın Rus pilotunu öldüren Suriye'deki grubun başında olan Türkiye vatandaşı Alparslan Çelik'in "objektif şekilde yargılanmasını" istedi

Bu şartı kamuoyuna ise, Rusya’nın Türkiye Büyükelçiliği, resmi twitter hesabı üzerinden duyurdu. Büyükelçilik hesabından paylaşılan twitte, “Rus pilotunu öldürmesiyle suçlanan Türkiye vatandaşı ile ilgili soruşturma sürecinin objektif olacağı konusunda ümit ifade edildi” denildi.

ÇELİK HAKKINDA ÖNCE “TAKİPSİZLİK” VERİLMİŞ, ARDINDAN BU KARAR BOZULMUŞTU
 
Rus uçağının vurulmasının ardından, pilotlardan biri Suriye topraklarına paraşütle inmeyi başarmış, ancak buradaki bir grup tarafından linç edilmişti.
 
Suriye’deki grubun lideri konumundaki Türk vatandaşı Alparslan Çelik de o dönemde Türk medyasına yaptığı açıklamada, Rus pilotun kendi emriyle öldürüldüğünü söylemişti.
 
Çelik daha sonra Türkiye’ye dönmüş, katıldığı bazı cenaze törenlerinde görüntülenmiş, ardından İzmir’de bir kafeye makineli tüfekle gitmeye kalkınca, gözaltına alınmıştı.
 
Çelik hakkında, Rus pilotun öldürülmesi konusunda da dava açılmış ,ancak bu davada “takipsizlik” kararı verilmişti.
 
Mahkeme geçen hafta ise, yeni deliller bulunduğu gerekçesiyle bu “takipsizlik” kararını bozmuş, yargılamanın yeniden başlayacağı duyurulmuştu.