Rus turistler bu otelleri tercih ediyor

Rus turistler bu otelleri tercih ediyor
Güncelleme:

Rusya'nın yasağı kaldırmasından sonra Rus turistler tatil arayışına girdi.

Rusya’nın charter uçaklara uyguladığı yasağı kaldırması ardından yeniden Türkiye tatili planlayan Rus turistler genelde uygun bütçeli 3 yıldız otelleri seçiyor.

Böylece Antalya’da iki yetişkin ve bir çocuktan oluşan Rus ailenin haftalık tatil masrafı aynı ailenin Moskova’da kaldığı taktirde yapacağı harcamayla neredeyse eşitlenmiş oluyor.

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre sefer sayılı uçaklara kıyasla çok daha ekonomik charter seferlerin başlamasıyla ciddi düşen yeni tur fiyatları hakkında bilgi veren Rusya Tur Operatörleri Birliği şu fiyatları yayınladı:

“AnexTour” ile Akdeniz kıyılarında 3 yıldızlı otelde bir haftalık tatil Rus aileye 33 bin rubleye (yaklaşık 1500 TL) mal olacak. Yine “Anex Tour” üzerinden 5 yıldızlı otel fiyatı 42 bin 500 rubleden (1931 TL) satılıyor.

Rusya’dan “Pegas Turistik” ile Türkiye’ye gelecek aynı Rus aile 3 yıldızlı ve her şey dahil sistemiyle çalışan otelde 8 gecelik tatil için 43 bin ruble (1955 TL) ödemesi gerekecek.

Antalya’nın Kemer bölgesine yönelen “Coral Travel” ise ilk charter uçağını bugünkaldırıyor. Üç yıldızlı otelde bir haftalık tatilin en düşük fiyatı 37 bin 600 ruble (1710 TL) olacak.

Rus “İnturist” ise ilk charter uçağı Sibirya’nın Yekaterinburg şehrinden havalandırıyor. Üç yıldızlı otel fiyatı bu operatörde 50 bin ruble (2273 TL) civarında olacak.

ARAYANLAR ARTTI

Rusya’da İnternet üzerinden Türkiye’de tatil için tur arayanların sayısı da tekrar artışa geçti. Ağustos ayının son günlerinde Türkiye’de bir haftalık tatil arayanların oranı yüzde 9.6 seviyesinden yüzde 13.3 oldu. Böylece Türkiye tekrar Tunus’un önüne geçerek birinci yere yükseldi. Türkiye ve yüzde 11.6’lık Tunus’u yüzde 9.9 ile Tayland, yüzde 9 ile Yunanistan, yüzde 8.5 ile Kıbrıs Rum Kesimi ve yüzde 6.6 ile Rusya iç turizmi izliyor.

Hürriyet