Rus uçakları İran'dan havalandı !

Rus uçakları İran'dan havalandı !
Güncelleme:

İran'daki üsten kalkan Rus uçakları, IŞİD hedeflerini vurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, bombardıman uçaklarıyla İran'daki üsten kalkıp Halep, Deyrizor ve İdlib'teki hedefleri imha etti. Rus uçakları Halep'te IŞİD'e ait beş silah deposunu vurdu. Böylece, Rus uçakları ilk kez İran'dan Suriye'ye operasyon düzenlemiş oldu.

Rusya ve İran'ın Ortadoğu'daki işbirliği yeni bir boyuta taşındı. Rus savaş uçakları, İran'daki Hamedan Hava Üssü'nden havalanıp Suriye'deki IŞİD hedeflerini bombaladı.

Savunma Bakanlığı, Su-34 ve Tu-22M3 bombardıman uçaklarının IŞİD ve El Nusra militanlarını Halep, Deyrizor ve İdlib'te vurduğunu açıkladı. Bombardımanda cephanelikler, eğitim kampları ve üç ayrı komuta merkezi imha edildi.

Rusya, Suriye'deki operasyonları için daha önce bir Arap ülkesindeki hiçbir üssü kullanmamıştı. Moskova, bombardımanlar için kendi topraklarındaki Modzok hava üssünü kullanıyordu.

rusya-dogruladi-iran-dan-isid-e-hava-saldirisi--7506793.jpeg

Hamedan üssünden kalkan uçaklar, Suriye semalarındaki uçuş sürelerini yaklaşık yüzde 60 azaltacak. Bugüne dek Modzok’tan havalanan TU-22M3 tipi stratejik bombardıman uçakları, Palmira’daki hedefleri vurmak için 2150 kilometre kat ederken, Hamedan’dan kalkan uçaklar sadece 900 kilometre mesafe uçacak.

rusya-dogruladi-iran-dan-isid-e-hava-saldirisi--7506797.jpeg

Moskova yönetimi, geçtiğimiz ay Tahran'a karşı uyguladığı yaptırımları kaldırmıştı. İki ülke, Suriye'deki iç savaşın başından beri aynı pozisyonda bulunuyor ve uluslararası denklemde Şam rejimi lideri Beşar Esad'ın en büyük destekçisi konumunda.