Rusya 'şeytan' füzesiyle gözdağı verdi !

Rusya 'şeytan' füzesiyle gözdağı verdi !
Güncelleme:

Rus ordusu, yeni nükleer füzesini resmen duyurdu. ''Satan 2'' adlı füzenin Hiroşima'ya atılan bombanın yaklaşık iki bin katı olduğu belirtildi.

Rusya ile ABD ilişkilerinin git gide gerginleştiği başkanlık seçimi döneminde, Rusya Ordusu yeni yıkım silahının tanıtımını yaparak gözdağı verdi. Kıtalarası termonükleer balistik füze 'Satan 2', Hiroşima ve Nagasaki'ye atılan bombanın neredeyse iki bin katı gücünde.

BİR ATEŞLENMESİ TEKSAS'I HARİTADAN SİLİYOR

Aslen 'RS-28 Sarmat missile' olan ismine kısaca Satan 2 deniyor. Latince kökenli bu kelime aynı zamanda 'şeytan' anlamına geliyor. Yapılan tespitlere göre ise bomba bir kere ateşlendiğinde 'Teksas' büyüklüğünde bir yıkım yaratabilir.

HİROŞİMA ATOM BOMBASININ 2 BİN KATI GÜÇLÜ

Yeni silah içinde 40 megatonluk nükleer başlık barındırıyor. Bu, gücünün Hiroşima ve Nagasaki'ye atılan bombanın iki bin katı gücünde olduğu anlamına geliyor.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: CAYDIRICI GÜÇ OLARAK TASARLANDI

Rusya devletinin yayınladığı deklarasyonda şu ifadeler yer aldı: "2010 yılında planlama periyodu başlayan OCD Sarmat silahımız için, 2011 yılında üretimi Rusya Savunma Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Sarmat silahı, Rusya'nın stratejik gücünün güven altına alınması ve bir caydırıcı güç olması için tasarlanmıştır."

SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ DE ÜRETİLMİŞTİ

Orjinal Satan silahı ilk kez soğuk savaş döneminde Sovyetler Birliği tarafından, 1970 yılında üretilmişti. Miadını doldurduktan sonra üretimden kalktı.

'ÜRETİM SEBEBİ ABD'NİN AVRUPA'YA MÜDAHİL OLMASIDIR'

Rusya ve ABD arasında 2010 yılında imzalanan nükleer denklik anlaşmasıyla, iki ülke de kıtalarası balistik füzeleri barındırabilecekti. Ancak Rusya'nın açıklamasına göre, bu füze öngörülen denklikten çok daha güçlü tutuldu. Sebebinin ise ABD'nin Avrupa'ya fazla müdahil olması gösterildi.

Tanıtımı yapılan Satan 2, 2018 yılında resmen üretime girecek, 2020 yılında ise ordunun kullanımında olacak.