Rusya AA muhabirini içeri almadı !

Rusya AA muhabirini içeri almadı !
Güncelleme:

Rusya'nın düzenlediği askeri açıklamaların yapacağı basın toplantısında AA muhbiri alınmadı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, Moskova'da düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Halep'e yönelik herhangi bir operasyon planlanmıyor" dedi.

Rudskoy, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların  sonlandırılması anlaşmasına genel olarak uyulduğunu ifade ederek, Rusya'nın  ateşkese uyduğunu açıklayan gruplara karşı hava saldırısı düzenlemediğini belirtti.

Daha önce Rus basınında, Şam'ı ziyaret eden Rus milletvekillerine  dayandırılan haberlerde, Suriye Başbakanı Vail Nadir Halki'nin Rus ordusu ve  rejim güçlerinin Halep'e yönelik operasyon planlandığını söylediği iddia  edilmişti.
 
AA muhabirleri toplantıya alınmadı
 
Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri, davet edilmelerine rağmen Rusya  Savunma Bakanlığı'nın basın toplantısına alınmadı.
 
Basın toplantısına kısa mesaj ve elektronik posta yoluyla davet edilen  AA muhabirleri, gerekli isim listesini zamanında göndererek toplantıya takip  üzere Savunma Bakanlığı'na gitti. Bina kapısında "isimleri listede olmadığı"  gerekçesiyle bir süre bekletilen AA muhabirlerine "teknik nedenlerden ötürü"  toplantıya alınmayacakları bildirildi.