Rusya ile Japonya arasında ''gizli belge'' krizi !

Rusya ile Japonya arasında ''gizli belge'' krizi !
Güncelleme:

Rusya ile Japonya arasında gizli belge skandalı yaşandı. Rus haber ajansının aktardığı bilgiye göre Japonya uyruklu olan bir gazetecinin gizli askeri bilgilere ulaşmak istediği belirtildi.

Rusya ile Japonya arasında casus krizi patlak verdi... Rus haber ajansı RIA'nın son dakika gelişmesi koduyla servis ettiği haberde, Rus makamların, bir Japon gazeteciyi gözaltına aldığı belirtildi. Haberde gözaltına alınan kişinin gizli askeri bilgilere ulaşmak için gazeteci kimliğini kullandığı aktarıldı.

Rusya ile Japonya arasında casus gerilimi yaşanıyor… Rus haber ajansının “son dakika haberi” olarak lanse ettiği gelişmeyi abonelerine duyuran Reuters haber ajansı, Japonya vatandaşı bir gazetecinin gözaltına alındığını ve sınır dışı edildiğini duyurdu.

Rus makamların açıklamalarına yer verilen haberde, gözaltına alınan Japon vatandaşına 72 saat süre tanındığı ve daha sonra da sınır dışı edildiği belirtildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada gazeteci olarak çalışma izni alan Japonya vatandaşının Vladivostok kentinde gözaltına alındığı belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Japonya vatandaşı Rus güçleri tarafından 25 Aralık 2019’da gözaltına alındı. Gözaltına alındığı sırada bu kişi Rus ordusunun Uzak Doğu’daki askeri hamlelerine dair gizli bilgileri ele geçirmeye çalışıyordu” açıklamasını yaptı.

Yaşananların ardından Japonya’ya nota verildiği belirtildi.

Sözcü