Rusya vizeleri kaldırdı

Rusya vizeleri kaldırdı
Güncelleme:

Rusya, 2018 Dünya Kupası için ülkeye gelecek taraftarlara vizeyi kaldırdı.

Vladimir Putin, ülkesinin ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası için Rusya'ya gelecek futbolseverlere vize uygulamasını kaldırdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası için radikal bir karara imza attı. Dev turnuva için Rusya'ya gelecek futbolseverlere vize uygulamasını kaldırdı.

KİMLİK BİLGİNİ VER, VİZESİZ GİR

Buna göre takımlarını destekleyecek taraftarlar 'internettten başvurarak elde edecekleri 'taraftar kimliği' adı verilen belgeye sahip olanlar Rusya'ya vizesiz girebilecek ve şampiyona süresince Rusya'da vizesiz kalabilecekler. Taraftarların Rusya'ya giriş içinse taraftarların yanlarında 'taraftar kimliğinin' yanı sıra pasaport ve maç biletlerini göstermesi gerekecek. Taraftarlar pasaport ve kimliklerini ibraz ederek maç bileti satın alabilecekler.

BENZER SİSTEM SOÇİ'DE UYGULANMIŞTI

Benzer bir sistem 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda da uygulanmıştı. Seyirciler bilgilerini online bir veritabanına girmiş, Rus makamlarından kimlik dökümanı almışlardı. 2018 Dünya Kupası'nda taraftarlara tanınacak ülkede kalma serbestisi, turnuvanın oynanacağı tarih aralığının 10 gün öncesi ve 10 gün sonrası şeklinde esnetilecek.

Etiketler Rusya vladamir putin