Rusya'dan AB'ye Türkiye tepkisi

Rusya'dan AB'ye Türkiye tepkisi
Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: Avrupa Türkiye'yi cezalandıracağı yerde ödüllendiriyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, 'Avrupa Türkiye'yi cezalandıracağı yerde ödüllendiriyor' açıklamasını yaptı.

Zaharova, Türkiye'nin teröre destek veren basın mensuplarına yönelik katı uygulamalarına tepki gösterdi. Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasına atıfta bulunarak, "Başkaları cezalandırılıyorken Türkiye Avrupa Birliği tarafından ödüllendiriliyor.'' ifadelerini kullandı.

Rus sözcü, Türk hükümetinin Türkiye'deki medya organlarına yönelik müdahalelerini endişeyle takip ettiklerini belirterek, hem Türk hem de yabancı gazetecilerin basın özgürlüklerinin kısıtlandığını, Türk yetkililer tarafından zulüm ve baskıya maruz bırakıldığını söyledi.

"AVRUPA TÜRKİYE'Yİ CEZALANDIRMAK YERİNE ÖDÜLLENDİRİYOR"

Avrupa Birliği'ne de sitem eden Zaharova "Bütün bu olanlara rağmen hâlâ Avrupa Birliği Türkiye'ye yönelik bir baskıda bulunmuyor. Hatta vize muafiyeti ve benzeri konularda Türkiye'ye yardımcı olmak için büyük bir çaba içerisindeler. Bu yaşananlar başka ülkelerde yaşansaydı en ağır şekilde cezalandırılırlardı. Fakat Türkiye tam tersine ödüllendiriliyor" şeklinde konuştu.