Rusya'dan çok kritik açıklamalar geldi !

Rusya'dan çok kritik açıklamalar geldi !
Güncelleme:

Rusya, bugün enerji yatırımları ve Türkiye'nin vizesiz seyahatleriyle ilgili olarak Türkiye'nin yararına olacak birçok açıklama yaptı.

Rusya'dan bugün enerji yatırımları ve Türkiye'nin vizesiz seyahatlerine yönelik kritik mesajlar geldi. Rus Enerji Bakanı, Rusya’nın Türk Akımı projesinde çalışmaya devam etmeye hazır olduğunu söyledi. Bununla birlikte Türk vatandaşların vizesiz seyahatlerine yönelik de önemli açıklamalar yapıldı. Rusya-Türkiye ilişkilerinin tamamen eski haline dönmesi için Moskova'nın tazminat beklediğini de söylendi. Rusya Ulaştırma Bakanlığı ise Türkiye'ye charter uçuşlarının başlayacağını açıkladı.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Türkiye'nin de dahil olduğu Türk Akımı doğalgazboru hattı projesi üzerinde çalışmaya devam etmeye hazır olduğunu söyledi.

TASS haber ajansına göre Novak, asıl olayın Avrupa ve Türkiye'nin hazır olup olmadığını belirtti.

Kremlin'den erken saatlerde yapılan açıklamalarda bu Türk Akımı'nın devam edip etmeyeceğini söyleyebilmek için henüz erken olduğu belirtilmişti

Bununla birlikte, Rusya’nın UAEA temsilcisi de Türkiye Rusya ilişkilerinin normalleşmesinimn nükleer santral çalışmalarının devam etmesini sağlayabileceğini ifade etti.  

RUS BÜYÜKELÇİ: VİZE KOLAYLIĞINA DÖNÜŞ İÇİN ACELEYE GEREK YOK

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türk vatandaşlarının bir aylık süreli ziyaretlerde vizesiz uygulamaya dönüş için acele etmeye gerek olmadığını söyledi.

Interfax’ın haberine göre, Moskova’da basın mensuplarının sorularına cevap veren Karlov, “Bu konuda aceleci olmayalım. Başkanımız tarafından alınan kararın uygulanmasında birçok şeyi düşünmemiz gerekiyor” dedi.

Karlov, Rusya ve Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesinin yakın dönemde hissedeceklerini, kendisinin böyle düşündüğünü ifade etti.

MOSKOVA TAZMİNAT BEKLİYOR

Bunula birlikte Karlov, Rusya-Türkiye ilişkilerinin tamamen eski haline dönmesi için Moskova'nın tazminat beklediğini de söyledi.

Interfax haber ajansına konuşan Karlov, Putin'i kast ederek, "Vladimir Vladimirovich ilişkilerin yeniden eski haline dönmesi için isteklerimizi net bir şekilde açıkladı: özür, suçluların cezalandırılması ve tazminat" dedi.

Rusya'dan çok kritik açıklamalar geldi ! - Resim : 1

İNŞAAT ŞİRKETLERİ KISITLAMASI KALKMASI DA GÜNDEMDE 

Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Kozak, Türk inşaat şirketlerine getirilen kısıtlamaların kalkmasına yönelik teklifin iki hafta içerisinde hazırlanacağını belirtti.

Kozak, Rusya’nın başkenti Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk inşaat şirketlerine getirilen kısıtlamalara yönelik teklifin önümüzdeki iki hafta içerisinde hazırlanacağını söyledi.     

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, bugün yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yönelik ekonomik kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını belirtmişti.

Rusya'dan çok kritik açıklamalar geldi ! - Resim : 2