Rusya'dan Erdoğan'a cevap geldi

Rusya'dan Erdoğan'a cevap geldi
Güncelleme:

Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

Rusya Devlet Başkanı'nın Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova ile ilişkilerin düzelmesi için atılacak adımlara dair yaptığı açıklamaları yorumladı.

"RUSYA. ÖZÜR VE TAZMİNAT BEKLİYOR"

Peskov, "Rusya, Türkiye'nin düşürülen uçak için hâlâ özür dilemesini, açıklama yapmasını ve tazminat ödemesini bekliyor" ifadesini kullandı.

Peskov gazetecilere yaptığı açıklamalarda, "Bu Devlet Başkanı'nın önderliğinde çeşitli düzeylerde gayet açık şekilde dile getirildi" dedi. Peskov, Türkiye'nin henüz bu yönde hiçbir adım atmadığının altını çizdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün, ilk adımı Türkiye'nin atması gerektiğini söyleyen RusyaDevlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarını şöyle yorumlamıştı:

"Beni meraklandıran konu o, acaba bizden nasıl bir ilk adım bekleniyor onu ben anlamakta zorlanıyorum. Yoksa biz Türkiye olarak suçlu sandalyesinde oturan bir ülke değiliz. Biz kesinlikle Rusya ile münasebetlerimizi bozmak isteyen değil geliştirmeyi arzu eden bir ülkeyiz. Sayın Putin ile bizim ilişkilerimiz çok farklı bir noktadayken, iki iyi dost noktasındayken böyle bir konuma gelmesi veya bir piloton yaptığı bir hata ya da yanlış sebebiyle (Rus pilotu kastediyor) koskoca Türkiye'yi feda etmesi gerçekten düşündürücü. Biz burada Rusya ile münasebetlerimizi kesinlikle yeniden geliştirmenin yeniden çok daha farklı bir konuma taşımanın gayreti içinde olmamız gerekir diye düşünüyorum. Temenni ederim ki biran önce bu sıkıntı aşılır ve Türkiye ile Rusya şu son 10 yıl içinde attıkları adımları yeniden atarlar."