Rusya'dan İsrail açıklaması

Rusya'dan İsrail açıklaması
Güncelleme:

İsrail basının Rus uçaklarıyla ilgili ortaya attı iddiaya Rusya'dan yanıt geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'deki Rus jetlerinin İsrail uçaklarına ateş açtığını yazan İsrail basının bu haberi için 'Gerçeklikten çok uzak' ifadelerini kullandı. Peskov, Rusya'nın Suriye'deki topçu bataryalarını Halep çevresine yığdığı şeklindeki iddialar hakkında ise yorum yapmadı.

İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahronoth gazetesi, Suriye'deki Rus jetlerininİsrail'in savaş uçaklarına ateş açtığını yazmıştı. Bu haberler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun dün Kremlin'de yaptığı görüşmenin ardından gelmişti.

"Gazetelerde pek çok şey yazıyor. Bu haberle ilgili herhangi bir yorum yapmaya gereksinim görmüyorum" diyen Peskov, Putin ve Netanyahu'nun Kremlin'de 'Rus jetlerinin İsrail uçaklarına ateş açtığı' haberini görüştüğü haberlerini ise reddetti.

Peskov'a Rusya'nın Suriye'deki topçu bataryalarını Halep çevresine konuşlandırdığını yazan Reuters'in haberi de soruldu. Peskov bu soru karşısında yorum yapmadı ve "Bunu tartışmaya gerek görmüyorum" dedi.

'KIRIM-TATAR MECLİSİ HAKKINDA DIŞARIDAN GELEN 'TAVSİYELERİ' DİNLEMEYECEĞİZ'

Ayrıca Peskov, Kırım Tatar Meclisi'nin radikal örgüt olarak kabul edilip faaliyetlerinin yasaklanmasının Rusya'nın iç meselesi olduğuna vurgu yapıp, bu konuda dışarıdan gelen tavsiyelere kulak vermeyeceklerini söyledi.

Peskov'un bu yanıtı, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin çağrısını izledi. Nitekim Kirby, Kırım Tatar Meclisi'nin yasaklanmasının 'temel demokrasi prensiplerine aykırı olduğunu' savunup, bu kararın iptal edilmesi için çağrıda bulunmuştu.