Rusya'ya ağır suçlama: "Savaş suçu işlendi"

Rusya'ya ağır suçlama: "Savaş suçu işlendi"
Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı, Halep'teki hastanenin bombalanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Halep’teki saldırıyla ilgili iki gün sonra önemli bir açıklamada bulundu. Diplomatik teamüller dikkate alındığında Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında yer alan sert ifadeler, dikkat çekici. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

ŞİDDETLE LANETLİYORUZ

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre “Halep’in en büyük kadın doğum ve çocuk merkezi olan Kudüs hastanesine 27 Nisan gecesi yapılan ve ilk belirlemelere göre ikisi doktor, dördü hemşire ve çocuklar dahil 40’tan fazla sivilin hayatını kaybetmesine yol açan hava saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

RUSYA SÜRECİ BİLİNÇLİ OLARAK TIKIYOR

Suriye'de 27 Şubat günü yürürlüğe giren Çatışmaların Durdurulması Mutabakatı, Rejim veRusya Federasyonu'nun sistematik şekildeki ve artan şiddetteki ihlalleri nedeniyle ciddi yara almıştır. Rejim ve Rusya Federasyonu, Cenevre'de siyasi geçiş sürecine yönelik olarak düzenlenen her görüşme turu sırasında bu saldırılarını daha da artırmakta ve sürecin  önünü bilinçli bir biçimde tıkamaktadır. 

SAVAŞ VE İNSANLIK SUÇU

Dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilen ve kasıtlı olarak kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan sivilleri  hedef alan bu son saldırı, Çatışmaların Durdurulması Mutabakatının  ihlalinin çok ötesinde, bariz bir savaş suçu teşkil etmektedir. Bu suçların cezasız kalamayacağı açıktır. İnsanlığa karşı işlenen bu vahim suçlar karşısında uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz."