Rusya'dan saçma sapan bir Türkiye iddiası daha

Rusya'dan saçma sapan bir Türkiye iddiası daha
Güncelleme:

Rus turistlere "Türkiye'ye gitmeyin, koksaki virüsü var" çağrısında bulunan Rus basını şimdi de yeni bir saçma sapan Türkiye iddiasını manşetlerine taşıdı.

Rusya ile ilişkilerin bir gerilip bir yumuşadığı günlerde Moskova yönetiminden yeni bir hamle geldi. Son dönemde Rus turistlere "Türkiye'ye gitmeyin, koksaki virüsü var" çağrısında bulunan Rusya'nın yeni bir uygulamaya geçtiği öne sürüldü.
 
İzvestiya gazetesinin Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Türkiye'de tatil yapan Rus turistlerin havalimanlarında ateşleri ölçülmeye başlandığı öne sürüldü.

Sputnik Türkçe servisinin haberinde Antalya'da 500'den fazla Rus turistin rahatsızlanmasına yol açan koksaki virüsünün Rusya topraklarına taşınmasını önlemek için Rospotrebnadzor yetkililerinin Türkiye'den dönüşte havalimanlarında turistlerin ateşini ölçmeye başladığı belirtildi.

Moskova’nın hijyen ve karantina kontrolüne yönelik kararı çerçevesinde koksaki virüsünün Rusya'ya taşınmasını önlemek amacıyla kurulan özel termal görüntüleme ekranlarıyla kontroller gerçekleştiriliyor. Virüsün bulaştığından şüphe edilen hastalar doktor kontrolünden geçiriliyor. Virüsün bulaştığı kişi ile seyahat eden sağlıklı yolcular da bir tıbbi kuruluşta tetkik ediliyor.

Rospotrebnadzor, koksaki virüsüyle ilgili kurulan ‘acil durum hattı' üzerinden 900'ü aşkın kişiden bildirim alındığını da duyurmuştu. Rosturizm 11 Ağustos’ta koksaki virüsü vakalarının artması nedeniyle Türkiye tatilleri konusunda Rus turistlere uyarıda bulunmuştu. Rus REN TV, Türkiye’nin, çok sayıda Rus turistin koksaki virüsünden etkilendiğini gizlediğini iddia etmişti. Sağlık Bakanlığı da Sputnik’in talebine cevaben basındaki iddiaları reddetmişti.