Türkiye’den dönen Rus turistte koronavirüs pozitif çıktı!

Türkiye’den dönen Rus turistte koronavirüs pozitif çıktı!
Güncelleme:

Annesi ve kız kardeşiyle birlikte Türkiye’den dönen ve kendini izole etmek yerine misafirliğe giden Kirov sakini kadının test sonucu pozitif çıktı.

Kirov bölge hükümeti basın servisinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye’den dönen hastanın Novosibirsk’ten gelen test sonucu pozitif çıktı. Bu vaka, bölgedeki sağlık çalışanlarının koordineli çalışmaları sayesinde tespit edildi. Anne ve iki yetişkin kızının Türkiye’den döndükten sonra Kirov Bölgesi Sağlık Bakanlığı’na gelişlerini haber vermeyerek Belaya Holunitsa’daki arkadaşlarını ziyarete gittiklerini hatırlatmak istiyoruz.”

Diğer ülkelerden dönen vatandaşları belirlemek için yürütülen operasyonel çalışmalar sırasında kadınların yeri hızlı bir şekilde tespit edildi ve bir ekip gönderildi. Türkiye’den dönen aileyle birlikte temas ettikleri diğer aile, Kirov şehrindeki Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Hastanesine kaldırıldı.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Temas edilen kişilerden birinin test sonucu pozitif çıktı. Ayrıca 6 kişinin daha test sonuçları bekleniyor. Enfeksiyon hastanesinde şu anda 45 kişi bulunuyor. Bunlardan 6’sının pozitif vaka olduğu teyit edildi, 7’si şüpheli ve geri kalanı da temas edenlerden oluşuyor. Hastaların hepsi özel kapsüllere alındı. Durumları stabil.”

Kirov bölgesinde daha önce yedi koronavirüs enfeksiyonu vakası tespit edilmişti. Bunlardan ikisi 26 Mart’ta taburcu edildi, beş hastanın ise tedavisi sürüyor.