Rusya'dan Türkiye'ye: Askeri karşılık hakkımız var

Rusya'dan Türkiye'ye: Askeri karşılık hakkımız var
Güncelleme:

Rus parlemantosunun alt kanadı Devlet Duması’nın başkanı Sergei Naryshkin'den sert mesajlar..

Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısı için Romanya’nın başkenti Bükreş’e ziyarette bulunan Rus parlemantosunun alt kanadı Devlet Duması’nın başkanı Sergei Naryshkin, “Bu askerimizi öldürmeye yönelik kasıtlı bir eylemdir ve cezalandırılmalıdır” şeklinde konuştu

Rumen Digi24 kanalına röportaj veren Rus politikacı, Rusya’nın uluslararası hukuk dahilinde cevap vereceğini ifade ederken askeri karşılık verme haklarının da bulunduğunu öne sürdü. Naryshkin, Suriye’de rejim güçleriyle beraber IŞİD ve muhaliflere karşı saldırı düzenleyen Rus jetlerini korumak için bölgeye S400 Triumph hava savunma sistemi gönderdiklerini hatırlattı.
 

RUS UÇAĞININ PİLOTU DEFNEDİLDİ

Düşen Rus uçağının pilotlarını arama kurtarma çalışması sırasında öldürülen Rus asker Alexander Poziniç dün memleketi Novoçerkassk’ta toprağa verildi. Poziniç, pilotları arayan helikopterin muhalifler tarafından TOW füzeleri ile vurulması sonucu yaşamını yitirmişti. Pilotlardan Rumyantsev Sergey Aleksandroviç ise paraşütle iniş yaptığı sırada muhalifler tarafından öldürülmüştü.

fft16_mf6334259.jpeg